Välkommen!

27 juni 2011

Packning pågår...

Men mer om det i slutet av inlägget. Först tänkte jag visa två klänningar i samma modell som förra inlägget. Den passar bra på snultran och känns härligt sommarsöta. Kan formodligen användas länge eftersom det är raglanärm i något längre tappning än kort ärm. Klänning nu, tunika senare. Även dessa är sydda i campan från Tygpyssling,  med muddrullå i hals och ärmar. Så himla smidigt att bara använda overlocken till alla sömmar! Och just för tillfället är det randigt som gillas mycket här hemma. Tanken med dessa tre klänningar är att de ska passa över John Blundmuddisarna som jag visat tidigare. Och sen har jag ytterligare några brallor på g som också ska användas under klänningarna (eller till body för den delen...)


 Som jag nämnde i inlägget om firande av snart 50 000 besökare så planerar jag ett blogguppehåll och till viss del även ett sömnadsuppehåll under juli. Anledningen är dels att vi har kommit på att vi ska måla våra trägolv på hela nedervåningen vita, dels att vi behöver lägga tid på att fixa iordning ytskikten nere i källaren så att vi kommer någon vart med vår källarrenovering. Och så behöver vi väl lite ledigt också.

Golven ska målas om en vecka då jag åker med barnen till mina päron. Det blir pappan i huset som får pyssla med målningen. Men först ska allt i dessa rum packas. Och det är inte så lite det. Nästan hela vårt liv utspelar sig på nedervåningens 48 kvm (ja huset är då inte stort...). Bland annat ska fyra Billybokhyllor fulla med böcker, mitt proppfulla tygskåp, min rätt ansenliga samling glasvaser från 50- och 60-talet samt ett stort sideboard med diverse glas och porslin packas ihop. Sen ska dessa rum tömmas på alla möbler, vilket i sig är ett stort pussel. Just för tillfället känner jag mig väldigt fundersam på hur det ska gå...

I alla fall så innebär det här första projektet att jag nu måste stuva undan såväl maskiner som tyger. Jag som hade så himla många syprojekt som jag hade velat utföra INNAN allt detta skulle ske, får acceptera att det får vänta. Jag har en del små projekt att slutföra innan  maskiner åker undan helt och hållet. Men sen kommer det att  dröja några veckor innan vi har kommit i ordning igen och jag kan sy som vanligt igen.

7 kommentarer:

 1. Så fina klänningar!! Randigt är alltid snyggt.

  Det där med att packa allt inför renovering har jag också framför mig... usch, finns det något tråkigare än att packa?! Särskilt pysselgrejorna! Hoppas det går bra (och snabbt) med renoveringen så att du får packa upp snart igen! :)

  Ha en trevlig sommar!

  SvaraRadera
 2. Jätte söta klänningar.

  Jo du det är mycket som ska fixas när man renoverar.

  Vi ska snart sätta igång med rummet här nere och göra det till vårat sovrum sen ska mitt syrum på övervåningen flyttas in i vårat nuvarande sovrum (som vi renoverade förra sommaren men nu ångrat oss och inte vill ha som sovrum)
  Sen det som är mitt nuvarande syrum ska bli minstingens rum så det ska även renoveras om där.

  Jag blir svettig bara av tanken haha.

  SvaraRadera
 3. Jättefina klänningar!

  Det kommer bli jättesnyggt med vitmålade golv, vi har det i vardagsrummet och det är så ljust och fint!! Men föstår att det är mycket att packa ihop.

  SvaraRadera
 4. Ville bara önska lycka till med renoveringen och hoppas att du njuter av ledigheten ocksa.
  Ser framemot att du kommer tillbaka och visar oss dina fina saker!

  SvaraRadera
 5. Kanonfina! Så stilrena och enkla och jättesnygga. Precis i min smak! Och so du säger praktiskt att kunna växa lite i.
  //Thea (Kokalal)

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du sa till om uppehåll, så hinner jag vänja mig lite och att det inte bara blir...tomt efter dig.
  Tala om sy- och blogglust i augusti sen... Bra med vita golv! Kommer att kännas fräscht.

  Fina sommarklänningar! Ha en fin julisommar och njut av ledigheten. Redan nu har ju lite sommarvärme kommit.

  SvaraRadera
 7. Men är det verkligen muddrullå? Jag får inte till mina muddrullåer sådär.. Eller är det en muddkant?

  SvaraRadera