Välkommen!

30 juni 2011

I mål!! Eller: effektivitetsvarning utfärdas!

Oj vad det har toksytts här hemma de senaste kvällarna! Nu ligger det bara en ofärdig knoddhjälm tänkt till snultran här och tittar på mig (man kan aldrig få för många mössor...). Frågan är om jag orkar slutföra den ikväll? För nej, vi är inte färdigpackade ännu. Efter att ha packat barnens och min väskor så orkade jag inte ta tag i slutpackningen av vardagsrummet/matrummet. Jag ville hellre blogga de sista plaggen som blivit sydda innan uppehållet.

Först ut ett par baggy joggingbrallor till makrillen. Vi älskar dessa brallor så himla mycket att det var hög tid att sy ett par till. Den här gången i turkos jogging och randig muddväv från Jofotex. Verkar supersköna och på samma gång lite färgglada nu på sommaren.


Sedan två par somriga t-tröjor, även dem till makrillen. Båda tygerna är från Mjuka tyger. Sydde muddrullå i halsringningen. Och på den med klöver blev det lite tokigt med för bred muddremsa. Kände det på mig redan när jag hade klippt till den, men förträngde den känslan eftersom jag inte tyckte att jag hade tid att nojja när det var så begränsat med sytid. Dumt. Man ska alltid lita på magkänsla... Men jag orkade inte göra något åt det nu.



Och sen två par sommarbrallor. En beställning i stl 86 (men med lång användningstid) i återbrukat grönt stjärntyg med gula muddar - å, vad jag gillar denna färgkombo nu på sommaren! Fick fria händer att välja färg på muddarna och då kändes det självklart med gult! Det andra paret är i stl 68 i rosa/röd seersucker från Stoff och Stil och tillhör snultran. Med ljusrosa muddar blev de värsta karamEllen. Tjejigare än så här har jag nog aldrig sytt :)



Sist men inte minst (det var förmodligen dessa vi var i störst behov av här hemma) ett gäng sommardregglisar till snultran. Fördelen med dregglisar är att kräkisar som snultran hålls torra och (i de allra flesta situationer) bodyn fläckfri. Nackdelen är att de efter flitig användning börjar lukta skunk... De första jag sydde till snultran är på väg att fasas ut, vilken tur att man är sykunnig så att man kan sy fler!


Nu har jag faktiskt klarat av det jag hade tänkt innan jag och kidsen åker till Småland i morgon. Är väldigt nöjd med mig själv. Framför allt att jag hann med brallorna och tröjorna till makrillen. Känns bra att åka iväg på semester när båda barnen har fått lite nytt att ta på sig.

Och till sist så vill jag påminna om min give away - fram till midnatt går det bra att kommentera inlägget! Det kan hända att det dröjer ett par dagar innan jag meddelar vinnaren - vi åker som sagt i morgon och sedan ska vi fira min mammas födelsedag. Men jag ska verkligen försöka återkomma med vinnaren så fort jag kan!

6 kommentarer:

  1. Vad grymt effektiv du varit! Jag är långt i från mål, men min lista har tendens att fylla på sig eftersom oxå ;)
    Jag måste oxå sy upp lite fler dregglisar. Har insett att dottern kräks mer och mer, bådar inte gott. Måste snart uppfinna en stor dregglis till mig själv. För kräket har tendens att mer hamna på mig än på henne.
    Finfina kläder höll jag på att glömma skriva. Gillar skarpt dina byxor!

    SvaraRadera
  2. Men så mycket fint du sytt! bra jobbat!

    SvaraRadera
  3. Så mycket fint! Jag är glad att du bloggade innan det packades.

    Kul att läsa det med att du förträngde känslan av att mudden i halsen blev för bred. Exakt samma känsla fick jag igår med en tröja. Jag struntade i känslan och det blev hur fult som helst. Den blev en väldigt urringad tröja som bara fållades med tvillingsöm till slut (efter att ha försökt rädda den med att vika mudden en gång till vilket såklart bara blev jättetjock och konstigt).

    SvaraRadera
  4. Verkligen mycket fint du hann med! Tycker klövertröjan ser jättefin ut ändå!

    SvaraRadera
  5. Härliga färger, älskar verkligen joggingbyxorna!

    SvaraRadera
  6. gröna stjärntyget vart kan man hitta det i fell in love!!!!underbart fina :)

    SvaraRadera