Välkommen!

3 maj 2011

Söt, söt, söt!

Här är en liten goding som jag inte kan låta bli att visa. En klockad solhatt i stl 48/50 med ett retro yttertyg (oanvänt) i brunt med vita hjärtan som jag köpte för ett bra tag sedan. Fodret är rosa. Söt som en karamell!

Det började med att jag sydde en vanlig solhatt med brätte i dessa tyger till en liten flicka vi träffar på öppna förskolan med jämna mellanrum. När jag sydde hennes så blev jag så förtjust i tygkombinationen att jag inte kunde låta bli att klippa till en klockad variant. Eftersom ingen här hemma kan ha den så lägger jag den i Butik Makrill (den nya bloggen där jag samlat alla färdigsydda makrillar OCH all info för den som är intresserad av sömnad på beställning).

11 kommentarer:

 1. så fin lue :)

  Har nå lagt ut bilder på bloggen av veslefrøkna i makrill-kjolen. Den sitter utrolig fint på henne. kom inn å se :) så den modellen må du sy flere av!

  SvaraRadera
 2. en sådan mysig solhatt! Älskar tyget och formen på den.

  SvaraRadera
 3. Den är helt perfekt!!! Dina solhattar är sååå snygga!

  SvaraRadera
 4. Jättefint tyg. Jag tror att det är samma som jag har använt mycket. Roligt att kombinera till en massa olika tyger.

  SvaraRadera
 5. Så skjønn hatt, jeg digger både stoff og form!

  Jeg har et lignende retrostoff jeg har fått av en kollega men har ikke "hatt hjerte til" å bruke det ennå.

  Kan jeg spørre hvor mange deler du har brukt til din modell? - da jeg prøvde meg på en slik modell med 4 utsvigte deler blei det ingen suksess, desverre.

  SvaraRadera
 6. rockefår: det är 4 delar i hatten, och jag tycker det fungerar bra! men jag skulle tro att det handlar om att hitta bra former på mönsterdelen för att det ska bli bra.

  SvaraRadera
 7. Jättesöt! Jag har ett liknande rött tyg som skulle passa perfekt som en liten solhatt, måste hitta ett mönster först bara.

  SvaraRadera
 8. Jätte söt.
  Tack för en inspirerande och härlig blogg

  SvaraRadera