Välkommen!

2 maj 2011

Hur gör ni?

Först en vårbild på makrillen från promenaden i förmiddags. Hittade en turkos molnmössa i kronmodell här hemma och kom på att den skulle vara ursnygg ihop med makrillens nyinköpta vindfleece från PoP. Eller hur? Färgen på fleecen är så himla fin, tack snälla syster yster för hjälp med inhandling!!


Och så en reflektion. Det senaste året har makrillen i stort sett bara använt mina kläder. Förutom strumpor, jeans och ytterkläder vill säga. Jag har nästan fått dåligt samvete när jag någon gång köpt en enfärgad tröja eller som nu - en pyjamas till makrillen och pyjamasar och enfärgade bodysar till snultran (huvaligen så mycket köpta plagg!). Jag har ju  massor med tyger hemma... Är det någon annan som känner igen sig? Antar att det är någon form av duktig-flicka-syndrom.

15 kommentarer:

 1. Sånt e inget jag funderar på, för jag vet att jag inte skulle hinna sy allt åt alla mina 4 barn.
  När vi bara hade ett barn hade hon mycket hemgjort, men med tiden så har jag fått ge mig och släppa på duktig-flicka-syndromet som du kallade det.

  Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något! Så tänk nu inte så mycket på det, viktigaste är ju att barnen har kläder, eller hur?

  Snygg matchning på jacka o mössa förresten! :)

  SvaraRadera
 2. Så søt han er!

  Jeg kjenner meg godt igjen! Begge jentene mine går stort sett bare i hjemmelaget tøy. Men jeg har blitt flinkere til å innse at jeg ikke har tid til å sy alt, så nå kjøper jeg ensfargede t-skjorter og basisgensere også. Så kan jeg heller bruke sy tiden på å sy det som er morsomt:)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte att du behöver känna att du ska vara duktig på nått vis! För mig går det i perioder, ibland syr jag och ibland köper jag, men förstår hur du menar, för har man mycket tyg i hyllorna känns det kanske inte så kul att köpa nått liknande. Men jag köper typ enfärgade bodys och tröjor(basic) för det tycker jag är tråkigt å sy!!

  SvaraRadera
 4. gick och fick dåligt samvete själv förra veckan när jag var i klädbutik och handlade till barnen....ska jag sy shorts mm eller inte....
  och skall jag sy bodys, omlottröjor mm mm till kommande bebisar eller inte??

  MEN som övriga säger, man kan inte alltid hinna allt, hinner man sy utan att känna stress och press är det ju toppen och inget fel i att barnen har unika kläder, men börjar det gnaga i en att man måste hinna en massa så tycker jag deet är bättre att hitta något i butik.

  Jag köper bara plagg som jag tycker är fina i butik och som jag tror att barnen skulle gilla tex barbarpappa eller någon mumin, eller något snyggt tryck/mönster/fin färg som jag inte har i tyggarderoben, men ALDRIG med en massa text på tröjorna, det är det värsta jag vet!

  ...vissa saker är ju billigare än att sy själv om man räknar på sytiden osv...och bebisar som växer ur storlekar var och varannan vecka vet jag inte om man skal sy upp hela garderoben själv.

  intressant ämne för man kan svamla mycket om det!!

  SvaraRadera
 5. håller med er allihop!! man hinner det man hinner, och nu för tiden syr jag nästan bara det jag tycker är roligt att sy. och på den listan finns inte enfärgade tröjor och bodysar med ;) och pyjamasar i små storlekar har jag också prioriterat bort. men ändå gnager det lite i kroppen när jag beställer hem barnkläder...

  SvaraRadera
 6. Jag haller ocksa med alla. Jag syr allt till Lucky utom det som jag tycker är trakigt, som enfärgat.
  Förutom enfärgat köper jag nästan ingenting mera för jag gillar inte när alla har samma kläder och här i Hamburg har vi inte Lindex, Kappahl, Polarn, Name It etc. I Tyskland har de en helt annan smak pa barnkläder än vad vi svenskar (läs jag) har. Till killar finns det nästan bara ljusblatt att köpa. Nu gillar jag ju blatt men inte bara ljusblatt och jag tycker faktiskt att även killar kan ha lite roligare färger.
  Jag far dock väldigt manga kommentarer till min lilla tjej när Lucky (min son) har pa sig sin röda mössa med vita punkter... :)

  SvaraRadera
 7. Fin mössa och hållre med dig om färgen på fleecen. Vi har en jacka i samma här hemma.

  Nä, jag känner faktiskt inget måste alls! MEn det har blivit så att jag nästan syr mer än de behöver, framför allt när de blivit lite större. Då växer de ju inte ur så snabbt. Sen har jag blivit lite kräsen på kvalitet och passform. Även en enfärgad tröja vill jag ska sitta bra och då kanske jag får leta. Och då går det snabbare att sy. Annars satsar jag på att köpa jeans (oftast iaf), ytterkläder, strumpor och skor.

  SvaraRadera
 8. Våran minsting har också bara gjorda plagg (utom ytterplagg och sockar).
  Jag skulle köpa ett par byxor till honom, men köpte "fel" storlek. Då insåg jag att han ska bara ha sydda plagg. För de kan jag ändra efter hans kroppshydda ;)
  Dessutom gynnar man ju inte massproduktionen och eftersom jag ofta använder ekologiska & rättvisemärkta tyger, minskar man även på kemikalier nära huden!!!

  Så kör på du och gör allt han behöver, det är såååå mycket roligare!

  SvaraRadera
 9. Med tre barn och med ett jobb att sköta måste jag ge upp den tanken. Många gånger tänker jag att "det där kan jag ju göra själv", men så glömmer jag bort den lilla inte helt obetydliga detaljen att "hinner jag?"

  SvaraRadera
 10. passform och kvalitet är jag också petig med (framför allt sedan jag blev bättre på att sy och kläderna sitter mycket snyggare än de köpta...) men just nu känns det som att det är omöjligt att hinna sy "allt" till båda barnen, även om jag skulle vilja. men när man känner borden och måsten så blir det inte kul att sätta sig framför maskinerna. jag får helt enkelt träna mig i att inte få dåligt samvete :)

  SvaraRadera
 11. Känner mkt väl igen mig men eftersom jag har dåligt med tid har barnen ont om kläder i lådorna istället. Är för tjusiga för att köpa när jag har så mkt tyger hemma.

  SvaraRadera
 12. Hnm tjurig ska det stå. Dumma T9 i mobilen.

  SvaraRadera
 13. Tyvärr är jag alldeles för förtjust i barnkläder för att helt sluta köpa...fast det blir bara speciella barnkläder, då Tiril också fått MASSOR i arv efter mina systerdöttrar, så det är inte direkt nåt hon behöver. Kiron försöker jag oftast sy till, men köper också en del begagnat på klädbytardagar till bägge.

  SvaraRadera
 14. Jag köper, likt de flesta andra som har svarat, de kläder som jag inte tycker är kul att sy samt de som känns för jobbiga att sy. Just nu är jag föräldraledig och har därför mer tid att sy, men hinner ändå inte tillräckligt. Jag tycker att det är roligast att sy de saker som syns mest och som är svårast att få tag på, t.ex. färgglada tröjor som passar till både flickor och pojkar. Men jag förstår vad du menar, för visst får jag dåligt samvete när jag går och köper sommarshortsen istället för att sy dem.

  När det gäller bebisbodysar känner jag att jag inte kan sy så många som jag skulle vilja eftersom jag redan har så det räcker från tidigare barn (dessutom växer de ju ur dem så fort).

  Söt mössa förresten! Kronmössor är så härliga. Det ska jag nog lära mig att sy snart, tror jag.

  SvaraRadera
 15. Har bara glömt att säga att det är kul att läsa om hur ni andra tänker och gör!

  SvaraRadera