Välkommen!

22 mars 2011

Ytterligare ett par

Här hemma har det uppstått ett behov av brallor med fickor. Om makrillen inte har brallor med fickor finns en stor risk för att man hittar diverse saker i blöjan istället. Är för tillfället väldigt inne på den här modellen på byxor till makrillen. De känns lite kaxiga. Det är ett egenritat mönster, något pösigare än mina vanliga muddisar och med sidosöm. Och sen är jag mycket förtjust i randig muddväv just nu. Först hade jag tänkt använda orange/vitrandig mudd, men de här brallorna ska funka till det mesta så därför föll valet på svart/vit. Muddväven är från Jofotex, det grå joggingtyget är från Stoff och Stil och har flossad baksida. Tycker själv att fickor på brallor lyfter hela plagget - och så blir ju makrillen nöjd! Nu ska det bara sys lite svartvita tröjor också, vänta så får ni se :)Har tidigare fått frågan hur jag sytt fickorna. Jag har ingen cover pro så jag kantar helt enkelt fickpåsen med overlocken och stickar sedan fast den på brallorna med tvillingnål och tråd i samma färg som tyget. På så sätt får man snyggast resultat tycker jag. Det gäller bara att vara noggrann när man stickar fast fickpåsen så att tvillingsömmen blir så jämn som möjligt, då syns den minst.

Det har inte blivit mycket sytt här på sistone. Dessa brallor är det första jag sytt sedan snultran föddes. Men nu har vardagen börjat lite smått här hemma. Min man jobbar halvtid och makrillen är några timmar på förskolan idag. Snultran är en beskedlig liten tös som mest äter och sover. Tyvärr har hon åkt på förkylningen som jag fick efter förlossningen, så det hostas och nyses så att det skär i mammahjärtat.

Men nu när vi får lite vardag så hoppas jag på att kunna ta emot beställningar i större utsträckning. Ni som tidigare hört av er och fått ett "nja" till svar - hör av er igen om ni fortfarande är intresserade!! (Naturligtvis får även den som inte tidigare varit i kontakt med mig höra av sig också!)

14 kommentarer:

 1. Usch och fy för förkylda bebisar. De borde födas immuna. Vera var också förkyld strax efter hon föddes, och tänk att man kan bli så orolig för en förkylnings skull. Hoppas snultran repar sig snabbt!

  Men till byxorna - väldigt snygga! Jag gillar speciellt den randiga mudden vid fickorna, det blev hur snyggt som helst!

  SvaraRadera
 2. Dessa byxor gillar jag skarpt! Håller med föregående talare om fick-mudden. ÅÅÅh vad jag önskar att jag hade ett lika bra mönster. Att få till det med "fusk-cover-sömmen" är inte så lätt som du får det att låta ;). Jag har försökt på velour men gått bet.

  Ha de gott,

  Helena J (på jobbet)

  SvaraRadera
 3. De där byxorna är såå fina! Snygga och roliga med fickorna men ändå mys-sköna och lätta att leka i. Perfekt!

  Men stackars lilla snultran som blivit förkyld redan! Hoppas hon repar sig snabbt!

  Och det är verkligen imponerande att du redan är igång och syr igen! Jag vill minnas att jag gick runt i ett amningsmoln länge innan jag fick något vettigt gjort.

  SvaraRadera
 4. De där brallorna är grymt snygga! Påminner lite grann om ett par från Moonkids som jag har här hemma, som vi bara älskar. Har länge tänkt göra likadana fast i större storlek när lillebror växt ur dem :)

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren om tvillingnål! Måste oxå sy ett par fickmuddisar! Dina är superfina och jag håller med de andra angående randinga mudden på fickan. Riktigt schysst!

  SvaraRadera
 6. Grymt snygga!!! Blir också jättesugen, när jag nu ska få tid (klippte till ca 15 mössor idag som måste sys ihop) ;-)..

  SvaraRadera
 7. Kul att ni också gillar brallorna! Fastän de är så enkla så gillar jag dem skarpt!

  Helena: ha diffen högt när du "kantar" fickpåsen - det är a och o. Om fickpåsens kanter blir vågiga så blir inte fickan speciellt snygg. Och nåla fast den ordentligt så att den inte drar sig när du stickar fast den.

  SvaraRadera
 8. Väldigt Snygga byxor! Ah nu förstår jag. Du syr fast fickorna ovanpå byxorna liksom! Det blev väldigt proffsigt med randiga muddar till och fickorna är så snygga! Hoppas snultran kryar på sig! Små bebisar är det synd om när de är sjuka!

  SvaraRadera
 9. Tänkte på det när jag såg förra bilden med, att byxorna är himla coola! Vad tar du för ett par såna?

  Är ganska sugen på att beställa ett par (eller två par, matchande) till dottern och lillebrorsan, när han nu behagar komma....

  SvaraRadera
 10. de är helt underbara..hade varit populära här hemma med...har oxå en som stoppar allt i fickorna:) krya på ellen!

  SvaraRadera
 11. Aj då, bebis får krya på sig! Så jobbigt att vara förkyld när man är så liten.
  Fantastiskt snygga brallor! Jag blir inspirerad, måste nog testa att göra sådana jag med!

  SvaraRadera
 12. superfina! randig mudd måste jag köpa!

  SvaraRadera
 13. Åhhjisses, det var nog det snyggaste par brallor jag sett någnosin i mina dagar. Köpes eller hemsydda. Finns viss risk för att jag någon dag om jag lyckas lära mig sy ordentligt snor idén med randiga muddar + fickorna. ;-)

  SvaraRadera
 14. Tack för tipset om att overlocka och sedan sy fast
  med tvillingnål. Äger inte heller någon cover pro så jag lånar sättet att sy ;) /Helena

  SvaraRadera