Välkommen!

4 mars 2011

Bytet med Strumpetossa

Fick äntligen iväg min del av bytet med Strumpetossa för ett par dagar sedan. Eftersom hon var så übersnabb med att skicka det fina babynestet till mig så ville jag inte att det skulle dra ut för länge på tiden innan hon fick sin del av bytet. Lika bra att passa på innan skrutten vill komma ut till oss!

Strumpetossa önskade sig ett par brallor och en tunika till minsta dottern som drar 86/92 i storlek. Hon gav exempel på några modeller, tyger och färkombinationer som hon gillade och sedan fick jag göra något utifrån eget huvud - med uppmaning att roliga kombinationer och tuffa färger uppskattades. Kul!!

Ganska på en gång så visste jag vilka tyger jag skulle välja. Brallorna sydde jag först. Mest för att jag tänkte att om det skulle bli för mycket jul över dem så kunde jag byta strategi. Men jag tycker verkligen inte att de blev så juliga - är faktiskt så himla nöjd med brallorna att jag tror de är de snyggaste jag sytt någonsin! (Ojdå, det var inte speciellt mycket svensk blygsamhet över den kommentaren...) Min man tyckte också att brallorna var hellyckade och det är ett mycket gott betyg för att komma från honom ;) Velouren är från Skroten i Kinna och den svartvita mudden från Jofotex. Mönstret till pösbrallorna är från Tygterrier, men fickorna har jag ritat på frihand.


Till brallorna skulle det alltså vara en klänning/tunika. Jag tog mitt vanliga a-linjemönster (det har ni sett så många gånger så jag visar inte helbild) med raglanärm och gjorde en knäppning i ena ärmen, mest för dekoration. Apinterlocken kommer från Mjuka tyger. Med svarta kantband och muddar i interlock blev klänningen lite tuffare. Pricken över i blev två röda tryckknappar från Babythings.


Nu hoppas jag att Strumpetossa blir lika nöjd med min del av bytet som jag blev med hennes babynest. Jag spanar på det varje dag och känner pirr i magen när jag tänker på vad som komma skall :)

16 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, byxorna är skitsnygga! :) Och du, man får skryta. Det borde vi träna mer på.

  SvaraRadera
 2. Åh så nöjd hon måste bli med detta! =) Urfint! Gillar också byxorna och jag tycker att det behövs mer osvenskhet i våra sybloggar. ;)

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Är fickorna sydda utanpå brallan? Eller hur har du gjort?

  SvaraRadera
 4. wow!!Skitsnygga byxor om man får uttrycka sig så!Kan bli kopiering på dem;)

  SvaraRadera
 5. Ja, fram för mer oblygsamhet :)

  Fickorna är overlockade i kanten och påsydda med vanliga maskinen med tråd i samma färg som velouren. Då blev det snyggast!!

  SvaraRadera
 6. Tack för det snabba svaret!! =o)

  Jag är så sugen på att sy ett par byxor med utanpåfickor. Kul att veta hur du gjorde, det blev så fint!

  SvaraRadera
 7. Supersnyggt! Vad bra att du sätter igång en "osvenskhet" i bloggosfären.

  Skönt att vara färdig med bytet förstås. För ibland känns det ju som om man syr för att hinnahinna innan värkarbete.... så kan det ändå vara flera veckor kvar då man hinner sy massor.

  SvaraRadera
 8. supernuygg kombo, jag tror hon blir mer än nöjd! Och tänk så nära bebismys du är nu!!!!

  SvaraRadera
 9. Håller med om att byxorna blev supersnygga! Å inget fel att säga det när det är sant :-) Blev oxå sugen på att testa utanpåfickor igen, tack för tipset att overlocka kanten först!

  SvaraRadera
 10. Super snygga kläder, mottagaren kan inte bli annat än nöjd! Risken är överhängande att det blir ett par likande byxor sydda här framöver, hoppas det är ok att härma färgkombon? Har ju redan sytt liknande fast i brunt men sonen behöver fler brallor så snart måste fler sys...

  SvaraRadera
 11. Visst är det kul när man känner att något man sytt blev extra lyckat! Både byxorna och klänningen var supersnygga!

  SvaraRadera
 12. Det är klart ni ska låta er bli inspirerade - av fickor eller av färgkombosar, spelar ingen roll. Bloggen är ju till för att inspirera, annars hade jag aldrig visat det här!! Känner mig bara glad om det är fler än jag som gillade brallorna :)

  SvaraRadera
 13. Åååå vi är så supernöjda man någonsin kan bli och detta är de nya favvokläderna!! ;)

  Jag har nu äntligen lyckats blogga om dem ifall du vill se en liten livebild. ;)

  Väldigt kul att du uppskattar nestet redan innan bebisen kommit och jag hoppas att du uppskattar det ännu mer sedan. ;)

  Ta hand om er! Kram.

  SvaraRadera
 14. Superläckra plagg, mycket inspirerande :-)

  SvaraRadera