Välkommen!

20 februari 2011

Omlott till skrutten

I morse var det min tur att gå upp med makrillen (han är en morgonpigg buse). Passade på att ägna morgontimmarna åt att rita mönster och sy den här omlotttröjan till skrutten. Brunt även den här gången, en smalrandig velour från Skroten i Kinna. Tunn, orange interlock till kantbanden och muddarna. Blev riktigt nöjd med utseendet på första försöket. Utgick från ett mönster till en vanlig trikåtröja i stl 62, gjorde omlotten, kortade i midjan och i ärmsluten och klippte sedan ut utan sömsmån. När jag måttar mot en body i stl 56 så ser det okej ut, så jag hoppas att den går att använda ganska så på en gång. Längtar efter att få prova!!

.
Vill tacka för tipsen om Gimp. Har redigerat bilden ovan med programmet och tycker att det funkar riktigt bra. Lasson är ju guld värd!! Tycker dock att det är lite knöligt att spara ner bilderna i format som blir både små och med god kvalitet. Någon som har tips om det? Sedan insåg jag att jag slarvade lite väl mycket vid fotograferingen så att ärmsluten blev lite suddiga - men det kan man ju knappast skylla på programmet :)

16 kommentarer:

  1. Åh, vad supersöt, älskar älskar älskar!

    SvaraRadera
  2. Superfin!! ottobre har mönster på omlottröjor och bodys från några år tillbaka, kommer inte ihåg vilket nummer...men du lyckas ju bra på egen hand! :=)

    Kul att höra att någon använder GIMP, laddade ner på sambons/exets dator men kom aldrig längre...nu har jag någon jag kan stalka om jag kör fast om det är ok?! :=O

    SvaraRadera
  3. Superfin! Och i härliga retrofärger! Modellen ser ut att ha blivit jättebra!
    Gör du ärmarna lika stora/breda i velour som trikå? Funkar det?

    SvaraRadera
  4. Å, den var riktigt fin! Mysigt med en kofta till den lilla. Kul att det funkar med gimp! Jag tycker det är jättekul att frilägga. Nördig jag är :) I veckan testade jag för första gången att göra kollage, det blir det nog mer av för min del!

    SvaraRadera
  5. OYB: jag har faktiskt ingen aning om det funkar att göra ärmarna lika breda. jämförde ursprungsmönstret med några olika ärmmodeller och tyckte att ärmarna såg breda ut, även för att vara en stl 62. så jag chansade helt enkelt! återstår att se om det funkar :)

    SvaraRadera
  6. Så snygg! Har oxå tänkt göra en omlotttröja till min skrutt i magen, men jag orkar nog inte rita eget mönster utan följer Ottobres från 6/07(tror jag). Men du ser ut att ha fått till mönstret riktigt bra!

    SvaraRadera
  7. Så himla fin! Tyget och färgerna är oslagbara och modellen jättefin. Jag är jätteimponerad av att du kan göra egna mönster!

    SvaraRadera
  8. kul att ni gillar den! nu hoppas jag verkligen att den passar.

    jennie: fast eget mönster är det ju egentligen inte. jag har ju norpat hela ärmen och bakstycket från ett annat mönster. bara kortat av och smalnat av...

    SvaraRadera
  9. vilken fin modell! Skulle vilja ha en till mig själv ;-)

    SvaraRadera
  10. Poppis med omlott! :-)
    Vilken jättehärlig verlour! BRunt och orange, eller hur?
    Tur att du kan göra något av lillskruttens tidiga timmar!

    SvaraRadera
  11. Jätte härlig måste ge mig på att sy något liknande till lillebror =)

    SvaraRadera
  12. Den ser jättefin ut! Snyggt tyg!

    SvaraRadera
  13. Visst är det bra med koftor. En liten body i vårvintern värmer inte långt. När vår treåring var nyfödd hade vi bara "stora" tröjor (dvs strl 62 och uppåt) och det verkade inte ens värma. Hoppas att den passar och att du snart får prova den på :)

    Själv måste jag uppgradera storleken på förlossningsväskan, får inte plats med hela BB-kitet till den nyfödde annars.... Känns lite annorlunda och komma med rullväska till förlossningen (sån som man har på flygplatser typ), men jag kan inte med att lämna plagg hemma som jag i den stunden kanske just vill använda. Är man symamma så är man.

    SvaraRadera
  14. Så jättefin! Den modellen kanske jag provar någon dag, hoppas det känns ok. Kram

    SvaraRadera