Välkommen!

23 februari 2011

Hjärtan till skrutten

Kom plötsligt på att jag inte har sytt mössa och vantar fodrade med fleece att använda i vagnen på promenad. För visst bör man ha en fleecemössa på en bäbis även i mars?! Valde länge bland mina tyger - varför ska man ha så mycket fint, det blir så himla svårt att välja då. Till sist föll valet på hjärtvelouren från Miniskunk. Tycker den är så himla söt. Och så funkar den bra ihop med overallen.


Att landa rätt i storlek på mössa känns också svårt. En fyrkantsmössa även den här gången, sydd i stl 36 (utifrån mönster anpassat till jersey - får se om det funkar i velour/fleece). I annat fall är det ju bara att sy om den i större storlek om den skulle vara för trång.

Scarfen är sydd med pös den här gången eftersom jag vill att den ska gå upp lite i halsen. Vändsydde sömmen mot halsen, men overlockade de andra två och det blev riktigt bra.

Vantarna är ett kapitel för sig. Tänk att något så enkelt som vantar ska vara så förbaskat jobbigt att sy. Är det bara jag som tycker det är ett rent h-vete att vändsy små vantar?! Just för att det är så pilligt att vändsy riktigt små vantar så har jag en tendens till att klippa lite större och därmed blir slutresultatet ganska stora vantar för en bäbis. Det är inte alla gånger jag orkar vändsy vantar - men resultatet blir så mycket snyggare på insidan (ja, jag vet - nördigt!) när man gör det. Men att sy ihop vändhålet snyggt och osynligt skippade jag den här gången...  Nån måtta får det vara! Hur gör ni andra - vändsyr ni vantar eller inte?

Nu är det egentligen bara ett par tossor som saknas för att det ska vara ett komplett set. Men där tog orken slut. Tänk att jag sällan har tålamod att ro en hel tanke iland på en gång. Jag får se om jag orkar slänga ihop ett par sådana under dagen. Är forftarande hemma med en öm kropp och huvudvärk. Dessutom ligger min man (som aldrig annars är hemma och sjuk) en trappa upp och verkar inte alls piggelin. Hoppas makrillen klarar sig i alla fall...

15 kommentarer:

 1. Jättefint och gulligt set! Jag bloggade också om vantar igår och ondgjorde mig över hur pilligt det är! Och då vändsyr jag ändå inte mudden. :) Skulle nog testa att vändsy, för ibland händer det att något lager tyg smiter undan, då kör jag ett till varv med overlocken och då blir det inte så fint. Även fast det inte är nåt fel på funktionen!

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev! Jag har visserligen bara sytt två par vantar men tanken på att vändsy dem övergav jag ganska kvickt. På tok för pilligt för min smak. Kanske därför det inte blivit fler också =)

  SvaraRadera
 3. Gud så fint!!!
  Man blir ju så sugen på att ha en liten ;)

  Marina

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni klarar er från mer sjukor.

  Jag tycker du orkar rätt mycket. Så kul att se alla dina alster och höra energin i dina inlägg, nionde-mån-produktivitet? Själv är jag bara trött och orkar inte så mycket. Mikrosteg liksom.

  SvaraRadera
 5. Vad sött set! Jag syr vantarna och fodret var för sig och sätter dem aviga mot aviga. Sen sätter jag på mudden som vanligt. För mig räcker det så tycker jag. Jag orkar inte så mycket pill känner jag :)

  SvaraRadera
 6. Herre jösses vilket sött set!! Man kan ju bli bebissugen för mindre! :) Hoppas ni piggnar till snart! Det är så tråkigt att vara sjuk!

  SvaraRadera
 7. vilket fint set... tokgillar det där tyget. Jag vändsyr inte själva vanten, men mudden... fast visst är det trevligt när det är fint på insidan med :-)

  SvaraRadera
 8. Mysiga grejor. Vändsyr inte vantar och då är det inte så pilligt, tycker jag. Det blir bra ändå.

  SvaraRadera
 9. så smått å sött! Vantar är hopplöst!!! nu närmar det sig verkligen...snart har du två godingar...spännande! Tänkte jag skulle maila dig angående hur det funkar att ha sin hobby som enskild firma för är väl det du har det som? Velar nu för full om vilken symaskin jag ska välja att köpa, min gamla hedliga husqvarna har gett upp verkar det som...inga goda råd;)

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt set! Har inte sytt så små vantar bara vuxenstorlek som jag vändsytt men tycker det är pilligt tom då... Sen är det alltid svårt att få vändningshålet snyggt tycker jag, vill ju gärna avsluta snabbt å det är ju sista momentet så det brukar bli sisådär resultat... förhoppningsvis är det bara vi som syr som är så nördiga att vi bryr oss om insidan å inte de som får alstren :-)

  SvaraRadera
 11. det beror ju lite på om lill bebisen ligger ordentligt nerbäddad och har luva på overallen. På syrrans lilla kör vi typ trikå/jersey mössa då han blir så hiiimla varm annars..
  Mätt från platten så brukar jag köra 17-18cm på de minsta bebisarna 0-3 mån, brukar funka på de flesta!

  Fin fint kit hur som :)

  SvaraRadera
 12. Det är nog en gravidgrej att inte orka slutföra ett projekt...

  Jättefint det du orkade sy i alla fall! Och ja, jag brukar vändsy vantar. Och ja igen - det är pilligt! :-)

  SvaraRadera
 13. Kan tänka mig att vantar är lite pillrigt... Tur att det inte var fingervantar då ;)Härligt tyg!

  http://gobitsyr.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. men såå sött, underbart tyg som jag konstigt nog aldrig beställt;), kanske tom redan slut:-
  SUPERFINT!!

  SvaraRadera