Välkommen!

14 januari 2011

Visst gör det ont när knoppar spricker...

Jag har sett bruna mysiga overaller hos Thea och Anna. Och en fin vit overall med bruna inslag hos Pernilla. Jag älskar ju brunt på bäbisar men eftersom vi ska ha en vårbäbis så tyckte jag att det kändes lite murrigt med brunt. Länge har jag haft en hög ambition att konstruera mitt eget mönster till fleeceoverall. Men inte fick jag tummen ur inte. Tiden har gått och när jag fick se en modell från Minikrea så kapitulerade jag. Den var helt enkelt supersöt!

Jag är rätt bra på att ha höga ambitioner. En annan ambition var nämligen att göra en vändsydd overall med övervikbara ärmslut. Men hur mycket jag än klurar och funderar så fattar jag inte hur jag ska få ihop alla mina önskemål. Som jag slitit mitt hår. Men den här gravidhjärnan verkar ha lagt av att tänka i termer om smarta lösningar. Således så kapitulerade jag även på den fronten och gav fasiken i såväl övervikbara ärmslut och vändsydda benmuddar.

Jag använde grå zottelchen köpt från Tygpyssling, lila ugglor från Jofotex och muddväv från Stoff och Stil. Grått, lime, vitt och lila kändes vårigt, piggt och fräscht oavsett om det är en kille eller en tjej som ligger i magen och väntar på att få komma ut. Som en liten blomknopp som väntar på våren ligger skrutten där i magen (med vassa små armbågar och knän!!!). Det känns att det börjar bli trångt :) Tråden och det vita bomullsbandet är från Bibbi. Alla sömmar utom grensömmen i såväl foder som yttertyg är sydda med flatlock. Är på det stora hela rätt nöjd! Jag hade egentligen velat ha muddar även i ärmarna, men se det räckte inte muddväven till för. Ny limegrön mudd är beställd och om den stämmer i ton med benmuddarna så kommer jag nog att byta ut kantbanden mot muddar. Annars får jag sy ett par mathande vantar. Kan ju vara fint det också :)




Tillägg: Kantbanden i ärmsluten är numera utbytta mot muddar i samma färg som benslutens - blev så himla mycket mer nöjd med detta!!

16 kommentarer:

  1. supersöt, så fin lilla skrutten kommer bli! Efter gravidhjärna kommer amningshjärna...vet inte om det är bättre;) skulle sy harembyxor t killarna här innan å jag vet inte hur man kan bli så tankspridd...Här mys det för fullt nu...bebislycka:)

    SvaraRadera
  2. Åh, tror babisen kommer til å like seg i denne:)

    SvaraRadera
  3. Superfin!!!
    Stort lycka till med förlossningen!

    SvaraRadera
  4. Åååh jösses så söt overall!!! Tänk vad mysigt att ha en liten som bökar runt i magen och snart vill ut (men jobbigt också, jag vet!)! Och så fin lill*n kommer bli i alla makrill-plagg!

    SvaraRadera
  5. Jättesöt overall och fin modell som ser enkel ut att ta i och ur bebisen!

    SvaraRadera
  6. Jättesöt! Lilla ansjovisen (eller vilken sorts småfisk en makrill nu får) kommer att resa i stil utomhus!

    SvaraRadera
  7. Oj så fin den var och super praktisk modell. En sådan skulle min lilla N ha haft till våren =)

    SvaraRadera
  8. Vilken söt overall! Den ser verkligen go och mysig ut!

    SvaraRadera
  9. Det blev jättefin! Det är minsann inget fel på din kreativitet ;)

    SvaraRadera
  10. Åååh vad snygg!! Ser så härlig och gosig ut. Och vilken vårfräsch kombination med lila, lime och vitt. Grymt fin!!

    SvaraRadera
  11. Verkligen supersöt! Och vilka underbara färger.

    SvaraRadera
  12. Så mysig! Hoppas få se en livebild när liten kommit ut :-)

    SvaraRadera
  13. Vilken otroligt fin overall . Det måste vara underbart att sy till en egen liten groda :D

    SvaraRadera
  14. Å vad fin! Härliga färger.
    Lime muddar på ärmarna blir nog bra om du får till det. Kan du inte göra bara mudden övervikbar genom att sy dit en extra "flärp" som går att vika över?

    Hoppas att du får fortsätta att må bra. Javisst är armbågar och fötter vassa. Tänk att man ändå får plats i samma kropp...

    SvaraRadera