Välkommen!

30 januari 2011

Overall i vinterfrotté

För ett tag sedan undrade jag om någon hade erfarenhet av vinterfrotté - jag fick några svar som gjorde mig nyfiken så jag kunde inte låta bli att beställa en liten bit brun vinterfrotté från Tygpyssling. Och när jag fick hem tyget så ångrade jag inte en sekund att jag beställde det - så gosigt och mjukt :)

Som komplement till denna overall som jag sydde för ett tag sedan så sydde jag nu en utifrån samma mönster från Minikrea, men i enkelt tyg - den är alltså ofodrad. Jag gjorde dock inte omlott utan knäppning med infodringar för att få stadga att fästa knapparna i. Vilket blev jättebra. Så nu fick jag mig en brun overall i alla fall ;) Brunt, brunt brunt och så till det röda knappar som ser ut som karameller. Jag är väldigt nöjd!


Sydde även en superenkel liten minimössa i brun klöverfrotté från JNYdesign, fodrad med vit jersey. Modellen är en helt vanlig ihopsydd fyrkant. När den kommer på blir hörnen som två små öron - söt i all sin enkelhet. Och snabbsydd. Den matchande scarfen är sydd utan pös för att funka bra på en nyfödd, med vit fleecebaksida. Svårt att veta hur stort huvud en liten har, mindre än vad man tror skulle jag tippa på. Men jag tror den blir alldeles lagom precis i början. Lite tråkigt kanske med brun mössa och scarf till en brun overall, men jag tänkte först att de skulle funka med den gråa overallen, tills jag kom på att vi nog inte kommer att åka hem från BB i fodrad overall.

11 kommentarer:

 1. Superfint! Ser verkligen mjukt och gosigt ut!

  SvaraRadera
 2. Kanonmysig!!! Läckert med knapparna till!

  (stort lycka till med allt nu - om jag inte hinner kika in innan dess alltså! :-) )

  SvaraRadera
 3. Å så fint! Å inte alls trist med matchande brunt! Bara fint!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Väntar lite med att sy overlall (om det nu alls blir av..) till vår lillis, då det är lite svårt att veta storleken.. Har faktiskt inte ännu sytt något till lillen. Men kanske snart..

  SvaraRadera
 5. Blev verkligen läckert med de röda knapparna. Fin modell på overallen ...

  SvaraRadera
 6. Blev verkligen läckert med de röda knapparna. Fin modell på overallen ...

  SvaraRadera
 7. Så fin overall, och så mysigt att det snart är dags att stoppa i den lill* i den :)

  SvaraRadera
 8. Jättesnyggt. Brunt är supersnyggt. Som choklad mmmmm, särskilt med knappar till :)

  Min mamma tipsar om att bebismössor kan provas över ett "normalstort" vuxenknä (typ på en kvinna, tror jag hon menar). Det gjorde jag med en stickad mössa på frihand och den satt bra både där och på lilla bebishuvudet sedan. OBS Vik knät

  SvaraRadera
 9. Så fin och mysig overall!

  SvaraRadera
 10. Kjempe snygg! Ser veldig mjuk och god ut!

  SvaraRadera
 11. Nej men GUD så gulligt! Vad duktig du är.

  SvaraRadera