Välkommen!

2 januari 2011

Gott nytt år!!

Det har inte blivit så mycket sytt mellan jul och nyår. Ibland är det faktiskt skönt att ta en sypaus. Men lite sytt har det naturligtvis blivit ändå.

Först ut är en superenkel kjol till mig själv som jag slängde ihop strax innan nyårsafton. Jag ska villigt erkänna att jag inte är något big fan av mammakläder, jag tycker det mesta är fult och tantigt så jag kör mest med vanliga svarta baströjor, sjal och jeans... superkul... Det enda som piggar upp vardagsoutfiten är sjalarna ;) Men till nyår ville jag åtminstone ha en kjol. Det skulle vara en enkel sådan. Så en kväll bestämde jag mig för att använda en stuv jag köpte på Skroten i Kinna för ett tag sedan. I midjan satte jag svart nedvikbar mudd. För att piffa till det hela lite så sydde jag även på en svart spets från Stoff och Stil. Lite tråkig är kjolen kanske, men helt okej till svart tajt tröja och svarta strumpbyxor. Mönstret gjorde jag på känn efter en kjol jag hade hemma och som fortfarande passar. Modellen går en bit nedanför knät. Det enda jag inte är nöjd med är mudden i midjan som blev lite stor och glipade lite i ryggen. Ska sy om den när tillfälle och ork bestämmer sig för att infinna sig samtidigt.Sedan en beställning av ett par muddisar i stl 56. Beställaren ville ha ett par likadana brallor som dem jag sydde till min egen skrutt i magen och som jag visade i det här inlägget. Gillar verkligen färgerna, men nu är velouren från Jofotex så gott som slut, kanske att jag kan få ut några muddisar i stl 50 eller mindre mössor.


Sist ut är två mössor i stl 50. Den ena är en beställning till en liten tjej som sedan tidigare har flera makrillar i garderoben. Nu ville hon ha en lilarandig mössa precis som den jag sydde till mamma :) Fast istället för en vanlig trikåmössa så skulle lilltjejens vara fodrad med fleece tyckte mamma. Jag bestämde att det skulle vara cerise fleece, eftersom jag vet att favvofärgen är rosa. Att det blev två mössor har sin förklaring i att jag glömde "dela" på mössmönstret och därför klippte ut så att det blev som när jag syr de vanliga trikåmössorna, dvs de som viks dubbla. Således blev det två nästan identiska mössor. Dubletten lägger jag i makrillshopen.Och till sist vill jag önska er alla ett Gott Nytt År - hoppas att 2011 blir ett bra år för oss allihop!!

6 kommentarer:

 1. Ja visst är mammakläder för tråkigt! Kör med vanliga och stor magmudd över knäppningarna;) funkar kanon! Hoppas dock att pyret vill komma ut snart! O till sist, fina grejer du gjort, som vanligt!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga mössor och fin mudd till den gröna velouren! God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Gillar den grön-röda kombon! Härligt färgglatt!

  SvaraRadera
 4. Tycker kjolen ser fin ut, å schysst att kunna sy egna "mammakläder" det kunde inte jag sist så det var till att ha långa linnen under alla tröjor som blev korta... läckra brallor å finfina mössor!

  SvaraRadera
 5. Jättesnygg kjol! Måste vara kul att kunna sy sina egna mammakläder!

  SvaraRadera
 6. Men, växer du inte i kjolen då? För stor i midjan känns ju som ett övergående problem när man väntar barn...

  Praktiskt att sy två (supersnygga) mössor och bara kunna sälja av den andra via shoppen. Jag tycker du är så duktig och blir alltid inspirerad av dina alster.

  SvaraRadera