Välkommen!

3 januari 2011

Bland tomtar och troll?!

Tänkte bara berätta om ett mysterium som jag blir alldeles konfunderad av...

Strax före jul städade jag byrålådan som jag förvarar tråd, band, knappar, pryttlar och gud vet vad och allt annat smått och gott som behövs när man syr. Det var totalkaos i den lådan ska jag be att få tala om. Men det är inte det som är det konstiga...

Jag tömde hela lådan på sak för sak och när den var tom så la jag metodiskt allt på plats igen. Denna gång i organiserad form. Jag konstaterade vid detta förfarande (ja, jag jobbar som byråkrat då använder man sådana ord...) att jag saknade en rulle koboltblå Dor Tak-tråd. Jag tror jag gick igenom byrålådans innehåll minst två gånger plus att jag i stort sett vände upp och ner på alla andra små syskrymslen jag har runt om i huset. Men tror ni jag hittade någon koboltblå trådrulle?! NEJ! Alla trådrullar lades fint på plats i de plåtlådor som jag använder för trådförvaring. Rullar för overlocken i en låda och enstaka rullar i en. Jag räknade en, två, tre... ja, tre rullar koboltblå tråd.

Jag gav helt sonika upp och kapitulerade (= jag beställde en ny trådrulle från Bibbis). Den kom med posten och hamnade jämte en, två, tre... de övriga tre koboltblåa trådrullarna i plåtlådan.

Igår skulle jag byta färg i overlocken. Röd färg skulle det bli. Jag öppnade byrålådan, tog fram plåtlådan med overlockrullarna och räknade fram en, två, tre... tre rullar röd tråd. Efter lite letande fick jag fram även den fjärde rullen med röd tråd. Det är då jag ser att jag helt plötsligt har en, två, tre, fyra öppnade rullar med koboltblå tråd. Plus en rulle koboltblå tråd som jag fortfarande inte tagit av skyddsplasten på ännu.

Och jag SVÄR på heder och samvete att jag INTE har räknat fel och att jag INTE har hittat och lagt dit den saknade rullen och sen totalt glömt bort det.

Antingen går det troll i min sylåda eller också har hustomten spelat mig ett spratt för att vi missade att ge honom gröt i julas... Men hur kunde han i så fall veta FÖRE jul att jag skulle glömma bort gröten?! Lite spooky är det!

6 kommentarer:

 1. Ha ha... det var roligt och jag förstår att det sätter griller i huvudet på dig! Jag tycker det är roligt att tro på tomtar och sånt så den teorin tycker jag passar bäst...=)

  SvaraRadera
 2. Men du, vad mystiskt! En liten skojfrisk hustomte har ni allt!

  SvaraRadera
 3. Hihi... eller så är du bara väldigt gravid!!! ;) Jag gjorde mycket sånt här när jag väntade min dotter...

  SvaraRadera
 4. Haha, ja jag undrar lite hur det står till i knoppen. Men jag är verkligen bombsäker på att den saknade rullen inte gick att hitta någonstans.

  SvaraRadera
 5. Hmmm, mystiskt! Men sådär har vi här hemma också, fast oftast försvinner det kläder istället, och inte bara små strumpor, utan byxor och liknande!! Brukar alltid tänka på nån liten humoristisk hustomte, för nån anna förklaring finns inte! =)

  SvaraRadera