Välkommen!

27 december 2010

Julklappsbeställning

Innan jul fick jag en julklappsbeställning från en av fröknarna på makrillens förskola. En klänning i stl 98/104 och en body i stl 80/86 - till ett syskonpar om jag inte minns fel. Valet av tyger till klänningen var för beställaren självklart - inspirationen hade hon hämtat här. Bodyn fick gärna matcha på något sätt och vi kom tillsammans fram till att turkosa stjärnor var ett bra val. Sjärntygerna från JNYdesign. Med limegröna kantband och muddar på både klänning och body så matchar syskonen varandra utan att det för den sakens skull blir alltför påtagligt. Stickningar med flatlock - har snöat in lite på det :) Tråd och tryckknappar från suveräna Bibbi - vad vore sömnaden utan hennes snabba service?!Som alltid när man ska skynda sig (vilket man aldrig ska när man syr...) så lyckades jag med konststycket att rispa tyget på klänningen med nålen när jag sydde på namnlappen bak i nacken. Ja, vad säger man - jo, en massa fula svordommar och sedan funderar man på hur i helskotta man ska fixa till hålet utan att det syns och hur beställaren ska kompenseras. Nu gick det bra, jag sydde med små stygn med matchande lila tråd. Det syns förmodligen minimalt och bara om man vet om det. Hade det inte varit som så att mitt vita/lila stjärntyg tagit helt slut i och med den här klänningen och tyget dessutom är slut hos JNYdesign så hade jag lagt klänningen i makrillshopen och så hade jag sytt en ny till beställaren. Nu fick jag alltså kompensera på annat sätt. Jag hoppas så klart att julklappen föll i god jord och att beställaren är nöjd, trots missödet med nålen.

God fortsättning till er alla - hoppas att ni haft en härlig julhelg!!

9 kommentarer:

 1. Fina bägge två! Föredrar dock färgkombon på bodyn. Så otroligt irriterande med "skadan" även om det helt säkert bara är du som tänker på den. Gott slut på året!

  SvaraRadera
 2. Riktigt läckert med det limegröna till båda färgerna. Visst är det typiskt att man aldrig lär sig att man inte ska stressa när man syr... Skönt att det gick att lösa iallafall fall.

  Jag har inte hunnit maila dig än, men gör det nu.

  SvaraRadera
 3. God fortsättning! Vilket fint syskonset! Jättesnyggt med limefärgade mudden och kantbanden.

  SvaraRadera
 4. Vilken osis, men vilken tur att du kunde fixa det!

  Och så håller jag med om Bibbi, hon har räddat mig fler gången än vad jag ens minns!

  SvaraRadera
 5. Två jättesnygga plagg (igen!!)! Och härlig syskonmatchning!
  Vilken tur att du kunde fixa till hålet på klänningen.

  SvaraRadera
 6. Jättefina plagg! Snygg färgkombo på bodyn och mysigt att matcha ränder och stjärnor sådär på klänningen. Jag gillar förresten knäppningen på bodyn! Ser så praktiskt ochproffsigt ut. Får man testa? ;-)

  SvaraRadera
 7. Thea - klart du får testa :)

  SvaraRadera
 8. Ohh! Vad fina! Gillar den grön-turkosa kombinationen jättemycket!

  SvaraRadera