Välkommen!

30 november 2010

Å så ett par till

Ja, ni vet hur jag är. Måste alltid upprepa mig för att testa tankar och idéer, så här kommer ett par till av samma typ av brallor som i förra inlägget. Den här gången smalnade jag av och kortade jag mönstret så att det bättre skulle passa en stl 92 (förra gången blev det ju en 98/104 fastän jag hade tänkt mig en 92...). Blev väldigt nöjd med resultatet - passformen är precis som jag önskade. Ta en kik på makrillen på nedersta bilden. Nu ska jag rita upp mönstret i fler storlekar, fast det blir nog till att ta det pö om pö :)

Tyvärr blev det lite öglor i overlocksömmen kring fickpåsen när jag stickade fast den på brallorna. Och så drog sig den ena fickan något när jag sydde på den, så att "fickhålet" upplevs som mindre än det andra- superirriterande!! Förmodligen tänker man inte på det när brallorna är på, men ändå. De små skönhetsfelen gör att jag inte ens kan tänka mig att lägga ut dem till försäljning, så dessa bralls får makrillen behålla (fastän vi kanske inte är i speciellt stort brallbehov för tillfället). Sydde upp den sista stora bit som jag hade kvar av min mörkbruna Hilcovelour (från Tygpyssling) - fullkomligt älskar färgen och kvalitén!! Det blir nog till att beställa lite mer. Mudden är från Jofotex skulle jag tro.

5 kommentarer:

 1. Fina igen, fast jag gillar de i förra inlägget mer:) Tack för tipset ang sömmen, du hade sytt som jag trodde. Ditt brall mönster verkar super till skillnad från mitt, det är nog bara att "jobba vidare" med det så kanske jag blir nöjd till slut?!

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättefina! Snygg färgkombo.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fina! Brunt och gult blir så snyggt tillsammans.

  SvaraRadera
 4. Superfina byxor du fått till! Har själv påbörjat muddbyxor med fickor men jag tvivlar på att det blir så här proffsigt snygga... Man får trösta sig med att det inte är lätt att syna kläderna så noga eftersom att lillkillen i stort sett aldrig står still :-)

  SvaraRadera
 5. Fina byxor. Är fickpåse på utsidan av byxan? Smart!

  SvaraRadera