Välkommen!

11 november 2010

Egen fuskomlottbody

Förra gången jag försökte mig på en omlottbody så gick det såhär. Efter det har jag inte vågat mig på någon mer sådan. Men eftersom jag gillar tanken att kunna knäppa upp hela bodyn så har jag varit lite sugen på att prova igen. Fast i mitt tycke blir det lite för tjockt med tyg framtill... Vad göra?!

Jag har alltså ett mönster på omlottbody som jag fått i ett byte med någon (kommer inte ihåg vem?!), men jag tycker att det är lite för brett och så har jag det bara i stl 56 och 62, men då det var stora storlekar så de motsvarar de mer stl 62 och 68. Och jag tycker kanske att omlott är mest praktiskt och snyggt på de allra minsta.

Inspirerad av framför allt de fina fuskomlottbodysarna som Yrväder syr så satte jag mig ner igårkväll och ritade på ett eget mönster i stl 50. Tittade och jämförde med en omlottbody från Lindex som jag hade till A när han var nyfödd. Den är smal, men jag vet att jag tyckte att även den var bred när jag först började använda den. Resultatet blev det här. Jag är faktiskt väldigt nöjd. Några små justeringar måste jag nog göra, bla tycker jag att den kanske ser lite stor ut i halsen. Men fler såna här kommer det definitivt att bli!


16 kommentarer:

 1. Jättefin! måstemed våga mig på bodiesar, men har tyvärr lite fel inställning (tror inte jag lyckas få till fin kantning) så ha inte vågat... din blev super, va nöjd;)!

  SvaraRadera
 2. Kanon snygg! Du och jag har lite samma idéer just nu ;-) Jag har också kikat lite på en fuskomlott, men inte tagit mig i kragen.

  Såg du mitt svar till dig i inlägget på bloggen (min alltså)?

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Jag är ingen hejjare på bodysar, tycker altid att knapparna bara ramlar loss eller tar sönder tyget :-(

  SvaraRadera
 4. Den var ju helt... underbar!! :-)

  SvaraRadera
 5. Den blev ju jättefin! Tycker ärm-muddarna satte pricken över i:et.

  SvaraRadera
 6. Väldigt fin! Har fortfarande inte kommit igång med bodysarna igen. Har inte kommit igång med några bebisplagg alls... Det jag tycker är svårt är lite det du skriver om också, att "den ser stor ut i halsen". Jag tycker det är skitsvårt rent ut sagt att veta om de plagg jag syr är för stora eller för små eller om de rent av är lagom. Och tänk om det kommer ut en boll istället för ett snöre den här gången (om vi ska ta det bildligt). Hmm, ju mer jag skriver det här inser jag att mina tankar kanske bara är vanlig graviditetsoro som jag manifasterar genom att inte sy. Fast jag har en lista på saker jag har tänkt sy, det är väl alltid nåt.

  Men som sagt - väldigt fin body! Och jag tycker TurboNeedle ovan har helt rätt angående ärmarna.

  SvaraRadera
 7. Supersnygg fuskomlottbody! Vad duktig du är som sätter ihop ett så fint mönster själv.

  SvaraRadera
 8. Jättefin! Har sytt ett par själv och gillar modellen med fuskknäppning!

  SvaraRadera
 9. Åh vad fin den blev! Jag har själv en tillklippt fuskomlottsbody som väntar på ihopsömnad här, när man nu hinner ta sig an den! =) Mycket praktiskt modell tycker jag med!

  SvaraRadera
 10. Ser jättefin ut tycker jag! Det är ju rätt mycket pyssel med att sy kantbandet på bodysar och sedan har jag sammma problem som någon ovan skrev att knapparna har en tendens att lossna, dessutom har jag ingen body användare hemma så mao blir inte många sydda. Roligare för er som får sy en egen bebisgarderob:)

  SvaraRadera
 11. Vad smart med fuskomlott! Jättefin body och snygg modell!

  SvaraRadera
 12. Snygg!!! Himla smart med fuskomlott, men har inte sett något mönster till det nånstanns. Så himla duktig du är som får ihop ett eget mönster till det, ser superfint ut!

  SvaraRadera
 13. tack för era fina kommentarer!
  jag tyckte faktiskt inte att det var så svårt att knåpa ihop mönstret. en köpt body och jämförelse med de större, bredare storlekarna av mönstret som jag hade samt jämförelse med en raglanmodell som jag också har i större storlekar så löste det sig ganska snabbt.

  SvaraRadera