Välkommen!

19 oktober 2010

inte alltid så här

Idag är jag hemma med en dunderförkylning. Känns som att förkylningar biter extra bra på mig sedan makrillen började på dagis... Kurerar den med te på ingefära, citron och honung samt alvedon. Ganska smaskigt faktiskt!

Eftersom jag inte har något inspirerande syrum (ännu...) så tänkte jag bjuda på bilder från de två rum i vårt hus i vilket lek och stoj blandas med tv-tittande, umgänge, surfande och sömnad. Ja, det mesta vi sysslar med när vi inte sover eller lagar mat :) Jag vill dock poängtera att det inte alltid är så här välstädat här hemma. Långt ifrån ;)

Det "nya" matrummet, där vi tidigare hade tv-rum/vardagsrum. Nu har vi mer öppna ytor kring matbordet och mer kontakt med trädgården - nice! Enda nackdelen är att det är är några fler steg till köket än tidigare :)


I fil med matrummet ligger tv-rummet, här hade vi alltså tidigare vår matplats... Lite trångt, men nu är de mycket mysigare att kolla på tv. Till höger i bilden når man köket. På soffbordet står två superfina dinosaurier som Far og Sonn har sytt - makrillens favorit är den orangea som han döpt till Sally (eller "Lally" som han säger)

Och till sist bjuder jag på en bild på en fleecefodrad toppluva med matchande scarf. En beställning åt lilla fröken som älskar Dumbo (och som tidigare fått dessa brallor och solhatt). Och rosa. Men eftersom mamma gillar lila så fick det bli lila söm på scarfen.


Nu ser jag fram emot att sy lite annat än bara mössor. Börjar bli liiiiiite trött på mössor. Även om jag egentligen är en riktigt mössfantast...

8 kommentarer:

 1. Så fint dere har det! Gøy å se litt bilder fra hjemmet ditt:)

  SvaraRadera
 2. Vad fint ni har det! Ser att vi har samma smak gällande 50/60-tals möbler. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Undrade när jag läste om ommöbleringen om du skulle lägga ut bilder, vad kul att se hur det blev! Ni har det jättemysigt! Snygg toppluva och scarf, jag gillar det där elefanttyget!

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har det!! Och mössan ser jättemysig ut!

  SvaraRadera
 5. Malin S (Z...)20 oktober 2010 08:24

  Möbleringen blev ju toppen! Ibland är det svårt att se nåt annat än det man redan har, bra gjort! Å mössan är ju aldeles bedårande. Sköt om dig, kramar!

  SvaraRadera
 6. Lika fint på bild som i verkligheten. Tack för några trevliga måndagstimmar och fiskbullarna! Jag skulle gärna öppna det där magiska tygskåpet snart igen, utan småtjejer som vill riva ut hela härligheten! Finfint möss-set!

  SvaraRadera
 7. Så fint ni har det med så snygga retromöbler! Helt i min smak!:)

  SvaraRadera
 8. Som sagt, det är vääääääldigt sällan det ser så här välstädat ut... Ja, jag är väldigt förtjust i 50- och 60-talsmöbler. Har lätt för att samla på mig möbler och prylar, men svårare för att rensa och prioritera bort när jag hittar något nytt som måste läggas till samlingarna... Antar att det beror på gener ;) Min man säger "möbelhandlarens dotter", och det är ju helt sant :) (min pappa är antikhandlare)

  SvaraRadera