Välkommen!

3 september 2010

liket lever!!

någonstans i min hjärna har det börjat spira lite pysseltankar. för tillfället handlar dessa mer om stickning än om sömnad, så vi får se vart det bär hän...

annars tänkte jag göra ett litet tillkännagivande. ja helt enkelt krypa till korset och erkänna att jag inte är helt ovetandes om varför min pyssellust är (eller vågar jag mig på att skriva, har varit?) som bortblåst - det har flyttat in en liten knodd i min mage!!

min tidigare erfarenhet av att vara gravid: piece of cake, det enda som händer är att magen växer, allt är easy peasy!
min nya erfarenhet av att vara gravid: life from hell, jag ångrar att jag någonsin funderade på en nr 2, hur ska jag stå ut alla dessa veckor...

men nu ser jag ut att vara på väg tillbaka upp på banan igen - so nice!

36 kommentarer:

  1. En får gratulera:) Även om det inte är så kul nu så kommer det ju att bli när knodden väl tittar ut!!! Klen tröst kan tyckas, men det är lixom därför man blir gravid och står ut de där 9 månaderna eller 10 eller vad det nu blir till sist;) Lycka till! Ser fram emot att se lite stickade alster från dig så småningom. Simma lugnt!

    SvaraRadera
  2. Haha! utan att känna dig så ler jag stort o varmt när jag läser dina rader. Så himla härligt! Japp, kroppen o sinnet ändras verkligen för varje graviditet. Snart kanske du kommer att ´boa¨som aldrig förr. Det var när jag väntade trean som jag började sy, på de två första städade jag mest, hehe!

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt med en ny liten knodd. Stort grattis.

    SvaraRadera
  4. Grattis, gud vad kul! =) Skönt att du börjar känna dig lite bättre igen! Vet själv hur det kändes i början när man var gravid och hade noll ork till någonting. Somnade i soffan vid 8-9-tiden varje kväll, men sedan gick det över.

    SvaraRadera
  5. =) Massor av grattis från en annan i samma sits. Det lustiga är att samma dag som jag "kom ut" på jobbet kom att tänka på dig (och avsaknaden av blogginlägg) och vad det i vissa fall har inneburit. Fick känslan av att jo, det var nog så det var fatt här med. Kommer till jobbet. Pratar med din svärmor som liksom inte kan hålla det inne, att det är så det är fatt med dig också, apropå lilltrollet i min mage liksom. Precis som jag tänkt på morgonen (och jag vet verkligen inte varför jag kom att tänka på det en helt vanlig tisdagmorgon).

    Och håller med dig totalt angående graviditet nr två. Helt slutkörd. I alla fall den där första tredjedelen.

    Hur som helst - grattis. Väldigt väldigt roligt! Och oj, som jag ska inspireras av dina kommande knoddplagg.


    Och just det rubriken - underbar! Jag småfnissar fortfarande efter fem minuter.

    SvaraRadera
  6. Grattis grattis. Graviditeter kan var en pain in the as, men du kommer säkert klara det galant. Grattis och lycka till med pysseltankarna.

    SvaraRadera
  7. Jättegrattis! Lite komiskt att jag tänkte när du skrev ditt förra inlägg att anledningen till att sylusten var borta just var det :-).

    SvaraRadera
  8. Grattis!!Så roligt med en knodd till. Jobbigt att du mår skruttigt dock. Känner igen det där med att pyssellusten, eller iaf orken till pyssel, försvann under graviditeten. Men den kommer ju åter, förr eller senare!! Ska bli kul att se om det blir något stickat hos dig så småningom.

    SvaraRadera
  9. Grattis!! Såå kul! Jag tänkte som Marina att hmmm....det kanske är nån liten knodd :) Ska bli jättekul att se kommande små plagg. Jag tror jag har små stickbäbismönster som jag hittade på en secondhandbutik. Stickade hängselbyxor bla :) Hör av dig isf!

    SvaraRadera
  10. Stort grattis och hoppas resten av graviditen blir bättre än början har varit. Säger som Onomak och Marina, precis vad jag tänkte när jag läste ditt förra inlägg:) Sköt om dig!

    SvaraRadera
  11. Hej hallå och välkommen tillbaka och stort GRATTIS till lilla knodden i magen! Jag hade en graviditet från hell första gången (flicka) och en superenkel nr 2 (pojke) så kanske du ska ha en liten tjej denna gång. De ska tydligen få en att må sämre, få mer foglossning och allt sånt djävulskap!

    SvaraRadera
  12. Grattis! Jag vet precis hur det är. Orken var lika med noll i början, och jag sov typ bort hela semestern ;) Nu börjar dock sylusten och orken återkomma (v.18)

    Men jag måste ju säga att det verkar vara nåt som går i sybloggsvärlden ;)

    SvaraRadera
  13. Wohoo! GRATTIS! Klart du inte orkat tänka på att pyssla! Jag mådde skit hela min första graviditet, någon andra har det inte blivit än, men man glömmer snabbt! :) Kämpa på och gör BARA sånt du mår bra av!

    SvaraRadera
  14. Åh vad roligt att höra, många grattis :)

    SvaraRadera
  15. Va roligt! Stort GRATTIS!!

    Själv har jag haft två rätt lika graviditeter. SJUK trötthet första tiden, konstant illamående men inte så mkt kräkningar. Sen alldeles för mkt foglossning med svårt att gå, sjukskrivning osv. :( Två pojkar vart det. :) Blir kul att se vad det blir för knodd hos dig och vad för kläder du pysslar fram.

    Va lustigt med stickningen. Har precis också börjat sticka. Det är jättekul och så himla smidigt att ha med sig överallt eller framför TVn. :)

    SvaraRadera
  16. Åh vad roligt! Det verkar vara en hel del "magar" nu i sybloggsfären. Nästan så man blir lite avis :)

    SvaraRadera
  17. grattis! :)
    Jag upplevde andra graviditeten som jobbigare i början med trötthet och illamående vilket jag saknade med första. Men efter den första trimestern blev det helt ok :) skillnaden var att det låg en tös i magen istället för en pojk ;) hehe

    SvaraRadera
  18. Stort grattis!!
    Håper du får det bedre framover i graviditeten:)

    SvaraRadera
  19. GRATTIS!! Så roligt! Men synd att du inte mår bra förstås. Hoppas att det ger sig så du hinner må bra en del av graviditeten i alla fall. =o)

    All lycka!

    SvaraRadera
  20. Stort grattis till den lilla knodden! :) Skönt att du börjar må bättre!

    SvaraRadera
  21. Grattis till lilla klimpen!! =)

    SvaraRadera
  22. Grattis igen då :-) Skönt att höra att du är återuppstånden, jag blev lite orolig efter förra inlägget! KRAM!

    SvaraRadera
  23. tack för alla era grattis - nu hoppas jag på att allt ska gå bra hela vägen!! kramar till er allihop!!

    SvaraRadera
  24. Jättejättegrattis!!! Hoppas du mår bättre resten av vägen! =)

    SvaraRadera
  25. Grattis! förstår dig, vänta nr 2 var hemskt...illamående, tröttheten, värk, ALLT var såå mkt värre! Men, det går ju över till slut, som tur är! Grattis igen!

    SvaraRadera
  26. Grattis till pyret i magen!
    Jag har läst din blogg länge och har nu startat en egen blogg och hoppas att det är okej att jag lägger in din blogg i min blogg-följar-lista.

    SvaraRadera
  27. Grattis! Jag anade när du skrev att du anade anledningen. Jag är nämligen likadan. Både gravid och inte alls hantverkssugen. Nej, jag blir bara illamående och trött åt att ens se åt stick/sygrejer. Och då har jag ändå planer på egen ateljé och leva på hantverket.
    Men jag finner tröst i att det återkommer, så var det med nr 1 (också född 08). Bidar min tid. Har också mått superilla. Tal om tjejer är ju trösterikt. Min är beräknad till 10 mars. När hantverkslusten återkommer är mera osäkert.
    Lycka till med allt!!! Passa på att njut av egen tid med sonen. Kram

    SvaraRadera
  28. Vad kul med en liten knodd! Ta hand om dig, å pyssellusten kommer nog fram så småningom :-)

    SvaraRadera
  29. Det var en rolig nyhet! Du kommer nog att känna dig bättre snart

    SvaraRadera
  30. Men så underbart! Ja kanske inte att må pyton, men till ett nytt liv i magen! GRATTIS!

    Lusten kommer säkert tillbaka lika plötsligt som den försvann ;)

    Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  31. Oj, jösses! Grattis!! Själv tänker jag aldrig ens fundera på en nr 2. Gravid, nej tack! Not my cup of tea!

    Vet du, jag fick syn på en liten kille på Liseberg i lördags med stickade mysbyxor. T.o.m petade på syrran och utropade, -"har du sett vad söööööta!!"
    Tar du beställningar? ;)

    SvaraRadera