Välkommen!

29 juli 2010

Ingen sylust

Under den senaste tiden har jag inte haft så stor sylust. Jag får snarare nästan lite ångest av att se alla fina tyger i mitt tygskåp - det ligger ju en halv förmögenhet i det där skåpet ;) När ska jag hinna och orka sy upp alla de där metrarna?! Ändå bryter jag mitt egensatta tygköpstopp gång efter gång efter gång. Har gjort ett försök att sy upp åtminstone en del av tygerna. Det har blivit små bäbisfiltar som jag tänkte skicka med till studio Bonn. Blir jag inte av med dem där så blir de till presenter till vänner med smått på g (bild får visas senare). Fast det är som att skrapa lite på ytan. Skåpet svämmar över i vilket fall som helst. Tygöversvämning. Låter kanske underbart. Men ack så ångestskapande...

Och vart har det fina vädret tagit vägen? Lagom till min semester så verkar det ha gått och gömt sig. Jag som inte ens har hunnit få bruna ben!!! Att sy sommarkläder känns inte alls speciellt inspirerande längre. Kanske är det det gråmulna vädret som får mig att tänka på veloursuits och hängslebrallor i murriga färger. Och karamelliga fleeceoveraller till småttingar och roliga fleecejackor till lite större barn. Men det är också allt jag gör. Tänker.

 Nu ska jag gå och sova på saken.

13 kommentarer:

 1. Så där känns det ibland. Ta en paus så kommer sylusten tillbaka! :-)
  Ibland gillar jag att "klippa upp ett helt tyg", dvs göra slut på det. Lägg upp i shopen sen :-) Då känns det lite bättre ;-)

  SvaraRadera
 2. Kan inte annat än att hålla med vartenda ord du säger! Precis om om jag skrivit det själv. Jag inser att jag aldrig kommer att hinna med alla mina fina tyger :-(
  Och skulle jag mot förmodan göra det.....vad gör jag med alla plaggen?????

  SvaraRadera
 3. You and me both... Även jag har tappat sylusten, och har också massa fina nya tyger som ger mig lite dåligt samvete, jag har inte ens orkat tvätta dom än. Kanske borde börja där och se var det leder ;)

  SvaraRadera
 4. Å, låt dom ligga å värma hyllan med gott samvete ett tag till. Jag tänker som du att det är segt med sommarkläder nu och har börjat på höstkläderna litegranna.
  Tänk va glad du kommer att vara för ditt tygförråd när lusten väl kommer igen sen. Planera du i godan ro och ha din semester först.

  SvaraRadera
 5. Tygöversvämning?! Det var ett bra ord! Jag har tygöversvämning, garnöversvämning, översvämning, översvämning,... Ångest och dåligt samvete, MEN när jag väl kommer till skott DÅ är jag glad över mina högar. Att gräva och upptäcka tyger och garner på nytt! Och köpstopp har jag aldrig haft för jag skulle inte kunna hålla det. Så sent som igår köpte jag garn för 34€(350sek). Visserligen på rea och erbjudande, men ändå!

  SvaraRadera
 6. Men åh vad tråkigt att du känner så där! Syandet ska ju vara avkoppling och glädje! Inte tvång och ångest. Göm undan tygerna ett tag, gör andra saker som gör dig glad och vänta och se. Med all säkerhet kommer sylusten tillbaka om ett tag. Om inte.... gör dig av med tygerna! Du kan säkert sälja dem så att du inte behöver känna ångest över pengarna. Men jag tror som sagt att det kommer att kännas kul om ett tag igen. Och sommartyger kommer alltid till användning nästa sommar! :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Så där känns det ibland..Jag klippte upp några meter tyg till kläder som ska till en marknad. Av en meter tyg får man tre bodyn (storlek 50/56, 62/68 och 74/80.) Tre mössor i storleken 1-2 år och två hjälmmössor. Det var helt nya tyg så kändes vemodigt det med. Men skönt på ett sätt också..
  Hoppas sylysten kommer tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla goa kommentarer! Jag tar nog en liten sypaus och OM andan faller på så ska jag bara sy det jag har lust med - sen må det vara fleeceoveraller och bruna velourhängslebrallor hur mycket det vill :)

  SvaraRadera
 9. Förvirring och leda är jordmånen för lust och kreativitet. Inte för att det är kul, men jag kan känna en viss vila i det, ett hopp. För jag vet att den perioden leder till nåt som jag ännu inte kan se, men som kommer vara desto roligare när jag väl kommit dit. Ju tommare, desto mer givande - fast det inte känns så.

  Kram från en kreativitetscyberkompis!

  SvaraRadera
 10. Känner precis samma! Vill sy men det tar ändå emot. Hoppas sylusten kommer tillbaks! Ha en bra semester!

  SvaraRadera
 11. oroa dig inte, lusten komer tbx, jag vet, för jag har varit stila flera månnader, och det bästa av allt var att jag inte köpte tyg, nu syr jag igen och köper mycket mer än jag kan och behöver, atans!

  SvaraRadera
 12. Min sylust är också som bortblåst! Jag trodde jag skulle sy mängder i sommar men jag har nog inte sytt såhär lite sen jag började sy. Att sy sommarkläder lockar inte alls just nu när hösten närmar sig. Men men sylusten kommer nog åter när man minst anar det :-)

  SvaraRadera
 13. Samma för mig, konstigt nu när man har lite mer tid att sy så känner man inte för det... Jaja, det är nog bara att vänta på lust å försöka klappa på de fina tygerna utan att få ångest :-)

  SvaraRadera