Välkommen!

8 juli 2010

Aaaarrrrrrgggghhh!

Jag har under en längre tid försökt att få till en ny solhatt till makrillen. Den med klöver är tyvärr lite för stor och har en tendens att flyga av när det blåser. Väldigt opraktiskt. Förbaskat opraktiskt faktiskt. Man ser inte klok ut när man springer omkring och jagar solhattar i tid och otid.

Ville prova vad jag kallar en fiskarhatt och det har inte varit enkelt att få till en storlek som passar. Hade mönster i stl 48 och stl 52. Makrillen behöver 50. Svårast har varit att vid förstoringen få till passning på sidorna som ska sys till den runda ovandelen utan att det rynkar sig och blir fula veck - jag trodde jag skulle bli galen! Sen vet jag inte hur jag tänkte storleksmässigt två första hattarna jag provsydde för de blev inte alls bra. Den första för liten och den andra alldeles för stor. Men den här, den blev perfekt!! Solhatten är vändbar, men jag har nog tänkt att den enfärgade sidan ska vara utåt. Yttertyget är mörkblå chambrey från SoS, insidan är ett grönt retro bomullstyg med vita stjärnor som jag hittat på Tradera. En hatt som passar till det mesta! (Ähum, jag undrar vad det har tagit åt mig, helt plötsligt tänker jag jättemycket på att kläder ska passa ihop och att det inte får vara alltför rörig helhet. Jaja, det kanske är bra det också :))


5 kommentarer:

 1. Grattis till att äntligen lyckas med solhattssömnad!!!! Klurigt det där.... Skall själv sy solhattar snart.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Flott hatt!

  Det er fryktelig irriterende når man vil noe og ikke får det til, men desto bedre når man endelig blir fornøyd!

  Jeg har jo ikke fått til en eneste heilt "riktig" solhatt og ungene er heller ikke så interessert i å bruke dem, så det prosjektet trur jeg at jeg avslutter litt ufullendt...

  SvaraRadera
 3. Mössor är svårt (tycker jag), men du får ju alltid till det i slutänden! Supersöt.

  SvaraRadera
 4. Solhattar ÄR svårt - alltså det där med storleken! Här finns iaf en spekulant på att köpa klöverhatten om den inte passar ;-)

  SvaraRadera