Välkommen!

14 juni 2010

Sommarklänning

I helgen blev det inte mycket sytt. Istället har det målats i vår platsbyggda friggebod. Det blev verkligen supersnyggt! Vitt, vitt, vitt på liggande panel, eller "badgäste-stuk" som min käre make säger. Men det är väl så det ska vara i Bohuslän :) ? Ska bli riktigt kul att fixa till inredningen!! Sen återstår bara målning utomhus, planteringsbordet, betongplattorna, trapporna till rummen (en sovdel och en förrådsdel), planteringsytorna, spaljén, rosorna, klätterväxterna, perennerna, tegel på taket och... Hrrrmm, jag som tyckte att vi nästan var klara igår ;)

Men det var ju inte det jag skulle blogga om :) Den här klänningen är beställd av en vän till mig. Hon ville att jag skulle sy en sådan när hon fick syn på en liknande skjorta som jag sytt till en annan väns dotter (den är dock inte överlämnad ännu så den får jag visa vid ett senare tillfälle). Vi pratade lite om hur fint det skulle vara med en a-linjeformad sommarklänning - och resultatet blev det här. Tycker själv att den blev himla fin och kan faktiskt tänka mig något liknande till mig själv!!

Den här gången sydde jag enligt konstens alla regler en säkerhetssöm innanför ol-sömmen. Tack snälla för era svar på min fråga om hur man syr i stumma tyger!!

Lila och rosa seersucker, liksom vit snedslå från SoS. Jag hoppas att den lilla tjejen som ska få klänningen blir nöjd!

6 kommentarer:

 1. Snygg och stilren! fina färgkombinationer!

  SvaraRadera
 2. Åh, den gillar jag, skulle heller inte ha nåt emot att bära den själv!

  (Såg att du länkat i förra inlägget, tackar, men att det är fel adress i länklistan, förlåt om jag är framfusig...)

  SvaraRadera
 3. Fin färg kombo. Låter roligt med alla husliga projekt som är på gång. / Jennie

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken fin klänning! Kul att få sy klänningar när man bara har en en pojke hemma gissar jag:) Snygga färger ihop!

  SvaraRadera
 5. Den blev ju hur fin som helst...ser fram emot att se vad du hittar på till bytet:) Jag har oxå lite av den rosa seersuckern...blev sugen på att använda den till något.

  SvaraRadera
 6. Alltså..... Hur snygg är denna färgkombon?? Svar: Skitsnygg! Och..... Hur fin blev modellen i denna tappning? Svar: Hur snygg som helst! Dessutom..... Här är en till som mycket väl skulle kunna tänka sig en sånhär till sig själv!! Snyggt jobbat vännen!!!

  SvaraRadera