Välkommen!

30 maj 2010

Redo för fest!

Under sommaren händer det ju titt som tätt att man blir bortbjuden på diverse små tillställningar; grillfest, fika i trädgården, släktmiddagar, picknick, bröllop... Ibland efter mer eller mindre spontana inbjudningar ;). Och då kan det ju kännas bra att ha med sig något till den som står bakom inbjudan. Och eftersom jag är en sån som uppskattar små, onödiga men ack så snygga saker tycker att den allra bästa presenten att ge bort är just en liten, onödig men ack så snygg sak.

Därför har jag sytt ett litet gäng näsduksfodral. Det bästa med dem är att de inte är helt onödiga! Jag menar, vem behöver inte torka en snorig liten barnnäsa titt som tätt så att barnet är presentabelt? Eller torka rinnande ögon när man sitter i vägen för röken från grillen?! Eller torka en liten, liten tår när bästa väninnan gifter sig? Och saft! Hur jobbigt är det inte när något av barnen spiller ut saftglaset över tidningen som du precis håller på att läsa, men bara lagt ifrån dig för stunden för att servera just lite saft till törstiga barn OCH hushållspappret inte är på armslängds avstånd? Okej, detta måste sannolikt innebära att du ALLTID går omkring med näsduksfodralet innehållandes näsdukar oavsett var du befinner dig - frågan är hur sannolikt det är? Men tänk ändå, helt onödiga är de inte...

Här är några av dem. De finns i två färgvarianter på fodret - turkos respektive svagt lindblomsgrön. Så att de känns lite somriga! Lägger ut dem i makrillshopen för 50 kr/st!!Nu är i alla fall jag redo för diverse inbjudningar *blink*!

7 kommentarer:

 1. Har aldrig förståt vitsen med näsduksfodral, fram tills nu när jag läste detta inlägg. Det är ju helt enkelt ett måste i handväskan(läs skötväskan) ;)

  SvaraRadera
 2. Jättefina näsduksfodral! Gillar de prickiga extra mycket ;)
  Jag har precis själv börjat sy sådana, det är ju så himla roligt!

  SvaraRadera
 3. Jättesöta fodral!! Och det ÄR faktiskt ett måste. Det allra bästa är att det inte prasslar när man ska ta upp en näsduk (som det gör om man har kvar dem i plastfodralet som man köper dem i). Och så ser det ju så oerhört exklusivt ut... :)

  SvaraRadera
 4. Min son är den störste beundraren av näsduksfodral, han har alltid ett i bakfickan - 4 år gammal!!! Fast han vill ju inte använda näsdukarna såklart - de kan ju ta slut.

  SvaraRadera
 5. Jättefina! Jag börjar känna mig ensam om att inte ha sytt näsduksfodral än...

  SvaraRadera
 6. Jättefina ju! Måste prova att sy sånna en gång när jag inte har en massa annat att sy.. =o))

  SvaraRadera
 7. Fina! Och jag håller med Onomak - hade inte heller förstått vitsen med fodralen förrän nu. Kanske skulle försöka mig på det här någon gång...

  SvaraRadera