Välkommen!

25 maj 2010

Färga bomull/lycra?!

Ikväll provade jag att färga ett par tyger själv. Gjorde dock en dundertabbe, som jag inte tänker berätta mer om här ;) Tabben gjorde dock att jag totalförstörde det ena interlocktyget och att den andra interlocken blev flammig i färgen. *fult ord*

Nog talat om mitt misstag. Bara för att prova slängde jag även med en snutt jersey  med bomull/lycra, rättare sagt Jofotexugglorna i brunt. Den tygbiten blev jättebra :)

Det jag undrar nu är om det går att färga bomull/lycra med gott resultat? Jag använde Nitor Textilfärg.

Tillägg: jag kollade in det tyget som jag trodde blev flammigt innan jag gick till jobbet, och efter att ha torkat över natten så såg då inte jag någon flammighet. Förmodligen var det vatten kvar i tyget efter centrifugeringen som fick tyget att se flammigt ut. Så resultatet på den ena interlocken blev med andra ord bra :)

3 kommentarer:

 1. Har tyvärr inga råd att ge. Jag har aldrig färgat typ, men är imponerad av er som försöker. Jag vågar helt enkelt inte.

  SvaraRadera
 2. Jag är rädd att du blir tvungen att avslöja vad din dundertabbe bestod i, annars är det svårt att ge tips på hur du borde ha gjort istället!

  Säger nyfiken i en strut som inte har den blekaste om färgning...

  SvaraRadera
 3. Ojdå nu blir man ju nyfiken på vilken dundertabbe man ska undvika.
  Jag har färgat jersey/lycra och även muddväv som blev jättebra!

  SvaraRadera