Välkommen!

14 maj 2010

Räddad!!

Det här var mitt första försök att sy en Gynther-skjorta. Den jag skulle gjort infodring på men som halshålet blev för litet så att jag fick ta fram "good old" sprätten. Ja, den som hamnade i en hög och skulle glömmas bort. Jag räddade den ur UFO-högen redan ikväll (så per definition kanske det aldrig hann bli ett UFO?).

Räddningsaktionen innebar att jag klippte halshålet större och satte vit snedslå samt en knapp. Inget komplicerat här inte. Funderade ett tag på att göra någon applikation i rött och vitt (är lite svag för just rött och vitt för tillfället), men eftersom den redan legat i en hög och försökt att bli bortglömd så tänkte jag att det kanske är bra om den inte ligger till sig bara för det...

Kanske blev den alltför enkel?! Men jag gillar den i all sin enkelhet. Eftersom även det här är en stl 2 år så sydde jag in den något i sidorna och kortade ärmarna - får se om den passar makrillen. Annars får väl kusin M ta den. 

Chambrey och snedslå från Stoff och Stil. Tryckknapp och tråd från Bibbis.Ikväll avslutas föresten min 10 000-besökare tävling. Tanken är att i morgon presentera en vinnare!!

13 kommentarer:

 1. Väldans fin i all sin enkelhet! Ibland gäller ju "less is more"....!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg, behöver inte vara mycket detaljer på för att vara snygg! Den förra är också väldigt fin!

  SvaraRadera
 3. Den blev ju jättebra! Tur att den inte låg så länge i UFO-högen, utan att du räddade den :)

  SvaraRadera
 4. Håller med om att den är fin i sin enkelhet! Ritade mönster på en liknande i går kväll men vi får väl se när jag provsyr, har inte direkt nått tyg jag vill offra på ett misslyckande...

  SvaraRadera
 5. Jättefin!! Helt rätt i sin enkelhet, gör inget mer! Den är perfekt som den är!

  SvaraRadera
 6. Den ble veldig fin synes jeg! Ser ut til at du har gått over til å sy ermene på for seg i steden for å lage forstykke og bakstykke helt? Synes du det ble finere? Jeg samler erfaringer til jeg skal prøve meg på en gynther-skjorte selv :o)

  SvaraRadera
 7. Jättefin som den är tycker jag!

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer! Makrillen har provat den och den sitter mycket bättre än den förra. Kortade som sagt ärmarna och sydde in i sidorna. Så den behåller vi här hemma!!

  Astrid Hemsydd: jag klippte ärmarna för sig för att inte få så mycket spillbitar av tyget. Tycker det blev helt okej, men personligen tycker jag det är snyggare att låta ärm och fram-/bakstycke hänga ihop när man klipper till.

  SvaraRadera
 9. Jättefin! Gillar den skarpt!

  SvaraRadera