Välkommen!

2 mars 2010

Sytorka, och tips på mönster önskas!

Det råder verkligen sytorka på den här adressen på västkusten:
antal mönster som ritats av - 0
antal mönsterdelar som klippts ut - 0
antal plagg som sytts ihop - 0
antal tryckknappar som tryckts i - 0
antal namnlappar som sytts fast - 0
antal stygn överhuvudtaget som tagits i det här huset - 0

Oinspirerande. Verkligen.

Men så har vi en bubblare:
antal tygtvättar som tvättats - 2

Idag fick jag TVÅ tygpaket på posten som gjorde tillvaron lite roligare. Så jag klappade lite på tygerna, snöt mig i snorpapper # 172 för dagen, hostade ganska mycket och tvättade de glada elefanterna i vitt, turkost och rosa samt en påfyllning av ugglor i brunt och lila (gillar de där ugglorna från Jofotex!). Ugglorna kom dock inte idag utan har fått ligga och vänta ett par dagar i tygskåpet. Förutom paketet från Znok så var det ett paket från JNYdesign, med brun molnvelour (kunde inte motstå den) och turkosa stjärnor.

Men nu säger jag det för (förhoppningsvis) sista gången - NU ÄR DET KÖPSTOPP PÅ TYG!!
Så därför, en uppmaning till er därute: snälla hjälp mig att göra av med lite tyger!!

Just det, höll på att glömma. Jag vill gärna ha tips på bra pyjamasmönster! Arvid behöver gå över på stl 92 och jag funderar på att köra tvådelat, tröja och byxor. Jag har ett antal Ottobre samt Meedom och Lennartsson, men vilket/vilka mönster ska man välja?!

11 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med när det gäller tygstoppet! Det borde jag definitivt införa jag med:) Har tyvärr inget tips ang pyjamas mönster. Har iof använt Lennartssons raglan tröja och leggings från Ottobre 4/2004 när jag gjort sonens 2 delade pyjamasar och är nöjd men hade hellre velat ha ett bra mönster på en hel pyjamas. Den skulle i sånna fall vara i storlek 98 men nått sånt mönster har jag inte hittat utan måste göra om ett vilket inte blivit av. Tycker det är prefekt med hela dressar på natten då de är små så slipper man bara magar! Krya på dig och lycka till med ev pyjamas!

  SvaraRadera
 2. Jag har sytt några pyjamasar ur Ottobre 6/2009 och tycker att de blev riktigt bra. Inte alls så där vida som Ottobre-mönstrena kan vara. De fanns i stl. 92-128.

  SvaraRadera
 3. Jeg syns det er pene pyjamas i Elsebeth Gynther. Børnetøj du selv kan sy. Synes du syr så mye fint. Skulle onske jeg var like effektiv og flink som deg til å sy. ;)

  SvaraRadera
 4. Svejs!!! Jag har inte heller råd längre, men håller på, och håller på, och håller på.... :-)

  Säger som ovan ottobre 4/2004 för tådelat!!

  SvaraRadera
 5. Tack för era svar!! Tror jag har de där numrena av Ottobre, så de ska jag prova.

  Jumel: det finns en heldräkt i Meedom i stl 98!! Bara det att storleksangivelserna där är lite annorlunda än vad vi är vana att tänka! Jag hör av mig till dig!

  SvaraRadera
 6. Glömde ju att tacka Fargebarn för den fina komplimangen - tack!!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker om pyjamasmönstret i Ottobre 6/2009. Brukar dock förlänga tröjan något. :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Vad roligt (men dyrt ;) ) med nya tycker. Jag väntar också på tyger från Znok, har aldrig tidigare köpt av henne så det ska bli jättespännande att få se dem live. Elefanter och ubåtar blev det. Hoppas förkylningen klingar av snart. Tyvärr har jag ingen erfarenhet att pyjamas mönster så det kan jag inte hjälpa dig med. Häls. Jennie

  SvaraRadera
 9. Köpstopp på tyg - hahaha! - den har man ju hört (och sagt) förut! :)

  Har inget bra tips på tvådelad pyjamas, tyvärr.

  SvaraRadera
 10. Mitt tips på pyjamas är: ta ett byxmönster och ett långärmadtröjmönster som du redan använt och vet att fungerar. T.ex. har jag använt ett och samma tröjmönster till långärmat, kortärmat, pyjamas och lite utställt och förlängt som klänning.

  SvaraRadera
 11. Ottobre 4/2004 gillar jag :-)

  SvaraRadera