Välkommen!

20 mars 2010

Irriterande snygg tröja

Idag har jag varit på urdåligt humör. Fruktansvärt urdåligt skithumör. Och en sak borde jag väl veta efter att ha levt snart 31 år med mig själv. Jag blir knappast mindre petig eller mer tolerant när jag har grundinställning SUR. Med andra ord borde jag ha sagt till mig själv: sy inte när du är SUR kära du!

Jag gillar lila och tycker att makrillen är fin i lila. Och för att göra makrillens tänkta lila tröja mer pojkig tänkte jag mig turkos kantband och fuskcoversömmar. Efter att ha sytt fuskcoversömmarna var jag urnöjd! Sedan tänkte jag att jag skulle tajta till kantbanden lite eftersom jag tyckte de blev något uttöjda i de förra tröjorna. Inte bra. I den tunna jerseyn så blev det för tajt, det rynkar sig lite så att det ger ett tjejigt intryck. Sur. Sedan tänkte jag prova att fålla med overlocken enligt tips från Gecko om resårkanal som även kan användas som fåll. Blev inte helt nöjd med det resultatet heller. Tröjan blev på något sätt ännu mer tjejig.

Så nu sitter jag här med en, i det stora hela, jättesnygg tröja! Bara det att jag inte är riktigt helnöjd. Det blev ju inte som jag hade tänkt mig... Ja, jag är petig - kanske till och med förbaskat petig. Och förmodligen kommer jag bara att irritera mig på att det inte blev som jag tänkt mig varenda gång jag ser den. Så därför hamnar den i makrillshopen. J-la h-vetes *piiiiiip*. Nu ska jag gå och lägga mig i protest (eller kanske för att klockan är mycket...).


HJÄLP!
Snälla, hur fållar jag en tröja snyggast!? Jag har bara overlock och vanlig maskin att tillgå...

9 kommentarer:

 1. Jättefin tröja!!! Jag tycker inte alls den ser tjejig ut utan helt klart unisex!

  Fållen tycker jag nog blir snyggare med vanlig tvillingnål, för då behöver du ju inte bryta av mönstret på tröjan som det blev nu när du vek in för fållen. Men kanonsnygg tröja ändå!!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag provade också det avslutet på en Bus tröja och jag tycker också det ser tjejigare ut, men jag tycker det är ett bra sätt till ärmarna, där kan det vara snyggt. Kan du inte sätta på turkos kant nertill också då? Eller så låter du den vara för det är ju en snygg tröja, desutom brukar tröjorna alltid vecka sig lite nertill och då ser man inte hur den egentligen ser ut. Häls Jennie

  SvaraRadera
 3. Fin tröja och fin färgkobo även om just jag inte är så förtjust i lila. Tycker inte den er speciellt tjejig ut heller. Jag tycker det blir snyggast att fålla med tvillingnålen men som sagt så håller ju inte sömmen:( Jag brukar även fålla med en dekorsömn och tycker det blir fint. Sedan har jag satt kantband nedtill på ett par tröjor och det blev jag nöjd med men då gäller det ju att inte töja kantbandet för mycket...

  SvaraRadera
 4. Jättefin tröja! Jag är oxå känslig över att det inte får bli tjejigt utan mer unisex så jag förstår vad du menar. Använder tvillingnål och har hittills varit nöjd med det resultatet förutom när jag valt för lång stygnlängd och det då varit lätt att sömmen "släpper".

  SvaraRadera
 5. Jag tycker den är grymt snygg, inte alls tjejig! Jag brukar mäta, spraya fast med spraylim så att det blir rakt, sen har jag börjat fålla med elastisk dekorsöm (våffelsöm), tycker den är grymt snygg.

  SvaraRadera
 6. Superfin färgkombo!!
  Håller med de andra ovan att det blir bättre om man fållar på vanligt sätt, i alla fall på mönstrade tröjor.

  SvaraRadera
 7. Den är jättefin! Lila är inte tjejigt!?!?
  Jag tycker också "vanlig" fåll blir bäst. Jag tycker väl egentligen att tvillingnål är allra snyggast, men jag är ett proffs på att ha sönder dem så jag syr oftast med våffelsöm istället. Sen tycker jag att det relativt lätt blir en "korvig ås" i mitten när man syr med tvillingnål. Det är nog en inställningsfråga, men jag har inte bråkat så mycket med det. Tycker våffelsömmen blir snygg!

  :-)

  SvaraRadera
 8. Då är du som jag då :-) :-) :-)

  Och du...... Jag tycker inte den är "tjejig", alls faktiskt. Utan ganska könsneutral!!

  Och jag skulle också fållat med tvillingnål.....

  SvaraRadera
 9. Vad goa ni är!! Jag ångrar att jag inte tog tvillingnålen - ibland tänker jag inte före... Och så håller jag med er den ser väldigt könsneutral ut. MEN, för det finns ett litet sådant, det är själva ynkepynke rynket i halslinningen som gör mig irriterad. Provade den på makrillen idag för att se om jag inte kunde ha förbiseende ;) Men ack nej.

  SvaraRadera