Välkommen!

28 mars 2010

Apigt!

Makrillen behöver fortfarande tröjor, såväl långärmade som kortärmade. Här är en tröja som fick namnlapp påsydd idag. Precis när den var färdigsydd såg jag att tyget var missfärgat i trycket på framstycket från ena axeln och i en rak linje ner mot fållen. Åh, vad sur man blir då. Jag såg nämligen den där missfärgningen redan när jag fick tyget från Stoff och Stil. Och tänkte då att den får jag se till att undvika... Okej att jag glömde bort den, men kunde den inte hamnat på bakstycket!!? Tur i oturen att tröjan var till makrillen. Förhoppningsvis :) är han inte still så hemskt mycket så att någon hinner se det... Meedom form 1 använde jag som mönster.

I färgerna påminner den lite om en body (fanns säkert som tröja också...) med apor från Småfolk som jag tyckte var så himla fin. Fast aporna är helt olika varandra :)

9 kommentarer:

 1. Vad snygg den blev! Önskar att jag kunde få ändan ur vagnen och beställa lite av alla fina vår/sommar tyger från S&S, finns så mycket jag vill ha att jag inte kan bestämma mig... Allt kan jag ju inte köpa när det hela tiden kommer så mycket nytt fint tyg, eller?:)

  SvaraRadera
 2. Så var mitt tyg också, blev så ledsen för det var också när en tröja var klar. Irriterande. / Jennie

  SvaraRadera
 3. Toksnygg! (Ser dock inte missfärgningen?) Hur är kvalitén på aptyget? (förutom missförgningar då? :-D )

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg färgkombination! Ser inte heller nån missfärgning å då ligger den ändå still ;-)

  SvaraRadera
 5. Gillar dina grejor. Hoppas du gillar att hamna på vår inspirationslista :-)

  SvaraRadera
 6. Så retligt med missfärgningar på tyger man köper!!!! Egentligen borde du få kompensation eftersom du inte kan använda hela tyget.... Jag ser dock inte linjen här på fotot alls...... Fin var den hur som helst och ser väldigt proffsigt sydd ut!

  SvaraRadera
 7. Så goa ni är! Jag har ytterligare lite tur i oturen att missfärgningen är i "apraden" längst ut mot ärmen och sidsömmen till vänster i bilden. Jag tror inte att man kommer att märka av den så mycket.

  Doris&Assar: kvaliteten på tyget verkar vara detsamma som elefanterna från Stoff och Stil. Tror nog att det kommer att "ludda" till sig i färgerna. Men jag tycker mönstret uppväger det :)

  Mysigt design: Jag gillar absolut att hamna på inspirationtslistor - så kul att ni gillar det jag syr!!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 8. Väldigt fint, som vanligt! Aporna bildar ett stiligt mönster tillsammans.

  Jo, på skärtorsdagen åker vi ner till Skåne och hoppas på en riktigt vårig påskhelg. Jag har lovat att ta med symaskinen och packar väl ner några syprojekt också. Det har fötts inte mindre än fyra små bäbisar den senaste månaden. Förmodligen ännu fler.

  SvaraRadera
 9. Tack! :0)

  Det va faktiskt inte den här jag skulle vändsy, utan en annan. Men ärmarna på denna vändsydde jag...och resten blev väl vändsytt det med, fast garanterat inte på det sätt som den borde :0) Hade planerat muddar på denna i ärmsluten, men gav upp. Tusan vad man får använda hjärnan när man skall vändsy något!!! Hoppas att jag en dag lär mig det! Kanska skulle färga håret så funkar det kanske sen ;0) Jag är nämligen blond, så några hjärnceller fattas nog pga det har jag börjat tro. :0D
  Ser fram emot att få se din overall...att vändsy på "riktigt" sätt utan krångel får bli ett senare kapitel för min del tror jag.

  SvaraRadera