Välkommen!

3 februari 2010

Kronmössor

Jag har äntligen fått tummen ur och fixat ett "eget" mössmönster modell ordinär mössa. Fast den modellen är jag knappast ensam om att sy... Tror nästan att det finns lika många varianter av modellen som det finns bloggare. Jag har dock ritat mitt eget mönster helt själv och bestämt mått för storlekarna. Hyser hopp om att lägga in en bild på den första mössan enligt mönstret när mössan ifråga har nått sin nya ägare - på söndag...

Utgick från den ordinära mössmodellens storlekar när jag svängde ihop dessa kronmössor. Alla i ekologisk jersey ifrån Jofotex. Det enda som saknas nu är namnlapparna. Men det är så tråkigt att dem orkade jag inte sy på. När namnlapparna är på plats kommer mössorna att hamna i makrillshopen. Om någon skulle vilja "paxa" en redan nu så är det bara att hojta till!! De mindre mössorna är i stl 0-1 år och de större i stl 1-2 år.Nu är det Godnatt för min del - sov gott allihop!!

6 kommentarer:

 1. Oj hvilken produksjon!
  Så stilige luer:)

  SvaraRadera
 2. Jag har ännu inte prövat denna typ av mössa, men de är fantastiskt härliga! :-)

  SvaraRadera
 3. Jisses, vad du har varit produktiv på mössfronten! Fina ser de ut oxå.

  SvaraRadera
 4. Veldig fine luer! Har planer om å prøve meg på en makrill-inspirert kronelue (som blir det norske order :o) Men det ser litt avansert ut, så jeg håper jeg får det til!

  SvaraRadera