Välkommen!

8 december 2009

Ingrids husvagnssemester

Det är vad jag skulle behöva nu. Semester... Mycket att göra på jobbet, barn (visserligen bara ett, men ändå...) som ska nattas/matas/lekas med, julklappar som ska inhandlas, kläder som ska sys. Ja, ni fattar. Det har blivit många sena nätter de senaste veckorna. Inte konstigt att jag somnar VARJE gång jag nattar makrillen. Men snart är det jul och då hoppas jag att vi alla får lite välförtjänt vila!!

Tänkte sy makrillen en juloutfit och klippte till denna body i rött och svart. Men när jag väl började sy så tyckte jag nog att det blåröda nattågstyget kändes mer juligt. Så nu ligger det en sådan tillklippt i tygskåpet också. Sen måste jag säga att jag AVSKYR att sy kantband. Det blir fruktansvärt snyggt, men jisses så omständigt det är. Och vilken tid det tar. Och att använda tunn ihopkrullande jersey är inte det allra enklaste... MEN jag är så nöjd med resultatet!! Snygg blev bodyn och jag hoppas att modellen sitter bra på makrillen. Den är bra mycket smalare i ärmarna än jag tidigare sytt.

Är det föresten bara jag som använder body på en 14-månaders? Det verkar som att de flesta använder vanlig tröja - åtminstone när vi är på öppna förskolan... Där är det tröja och jeans som gäller på de små.
Jaha, ser nu att det blev väldigt mycket träd på den ena sidan av såväl framstycke som bakstycke, och inga alls på den andra. Lite obalanserat... Grrr, att man aldrig ser det innan man klipper till!!

Tyg: båda tygerna från JNYdesign. Kantade även med det svarta tyget.

9 kommentarer:

 1. Dante är snart 18 månader och jag använder fortfarande body på honom ibland. Känns varmt o gott så slipper man att få en dragig glipa på ryggen.(frusen mamma)
  Jättefina kläder du syr! Duktig!

  SvaraRadera
 2. Så fin body! Stilig mer ermer i ensfarget stoff.
  Min yngste på 20 mnd bruker fortsatt body, jeg liker det best:)

  SvaraRadera
 3. Jättefin! (vad roligt att vi båda modifierat mönstret i 4/2004 men med så olika resultat :-) ).
  Jag tror det är lite mer "inne" med jeans och tröja. Men jag kör också body på min 1.5-åring. Jeans är ju inte så mjukt heller, gillar muddisar bättre under overallen.

  Sen tycker jag att du var lite väl petig med träden.. hihi!! Det är ju snyggt!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg! Är så snyggt med svart o rött!

  SvaraRadera
 5. Åh, känner igen mig. Så mycket man vill hinna med. Jobbet i första hand, när man helst vill vara hemma och sy. Jättefin body, jag kommer ihåg att jag hade body på mina grabbar rätt länge, speciellt på vintern är det ju skönt att slippa tröjor som glipar.

  SvaraRadera
 6. Så fin bodyn är, det där med träden är det nog mest du själv som tänker på! Jag har aldrig haft någon body i större storlek än 86, sedan har det blivit tröjor för hela slanten. Visst är det praktiskt med bodys när barnen är små så det är väl bara att använda dem så länge man vill och kan tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Jag har haft body så länge barnen haft blöja. Sonen slutade dock med böja vid 16 månaders ålder, men fram tills dess hade han body. Mycket bekvämare! Jeans har jag bara på barnen när det är "bara byx väder" på höst och vår. Det sparar knäna lite. När det är överdragsbyxor kör jag med mjukare byxor, oftast velour.
  Ha en skön kväll
  /Anna

  SvaraRadera
 8. Så fin body, likte godt de ensfargete ermene. Mine barn har brukt body til de har sluttet med bleie. Minsten er 2 år nå og bruker fortsatt body, men nå på vinteren går det helst i ull og så en vanlig genser utenpå:)

  SvaraRadera
 9. Tjusig!
  Jag föredrar också body. Det blir inga glipor och dessutom har min äldste son haft en förkärlek för att göra inbrott i blöjan annars. Han fyller 2 år om några veckor och har fortfarande en å annan body i 92 bland tröjorna i garderoben.
  Förövrigt instämmer jag med någon tidigare. Mjuka byxor är klart att föredra. Använder bara jeans när det inte behövs överdragsbyxor, galonisar eller overall. Vilket det ju gör mesta delen av året.

  SvaraRadera