Välkommen!

14 december 2009

Hängslebralla!!

Jag är så förtjust i hängslebrallor à la Gynther. Det är bara det att de är så krångliga vid blöjbyten... Men ibland får man tumma på de praktiska önskemålen till förmån för det estetiska (ujujuj, jag försöker att inte tänka på hur det fungerar i verkligheten på jobbet...). Dessa fick makrillen ta på sig idag. Och de satt hur bra som helst. Pösiga nertill och så gjorde jag den lite tajtare upptill än vad mönstret var. Även om jag gillar färgkombinationen starkt, så ångrar jag lite att jag satte turkosa kantband/muddar. Makrillen har mycket färgglada och mönstrade bodies så det hade varit mer gångbart med bruna kantband. Det var bara det att jag inte tyckte att den bruna mudden jag hade från Stoff och Stil passade till den bruna velouren (petmaja igen!). Men till och med min man gillade modellen - kan man bli mer nöjd?!


Jisses, vilken konstig fotovinkel. Och det är visst något litet kryp här hemma som har fingrat på linsen...


Mönster: Gynther stl 1 år med vissa justeringar.

Material: Brun velour från Jofotex. Turkos mudd från Stoff och Stil. Knappar och tråd från Bibbis.

8 kommentarer:

 1. Super snygga! Synd att min son börjar bli lite för stor för sånna brallor:) Tycker det var snyggt med turkost till det bruna men jag förstår att det kanske inte alltid är så praktiskt... Jag är oxå både lite för praktisk och lite för petig ibland:)

  SvaraRadera
 2. Schyssta! Förstår precis vad du menar, opraktiska men underbara!!!

  SvaraRadera
 3. Kjempefin! Syns igrunnen ikke det er så mye mindre arbeid med alle de små trykknappene mellom to sprellende baby-ben.

  SvaraRadera
 4. Snygga! Är jättesugen att sy hängslisar i velour till min 3-månaders. Har dock inte hittat något bra mönster. Vilken bok hittade du detta mönstret i?

  SvaraRadera
 5. Tack för era supportande kommentarer - de är alltid lika uppskattade!

  Nilla: Jag har använt mönstret som finns i "Sy till barnen - 62-98 centilång" - Elsebeth Gynther - en superduperbok!! Finns säkert att låna på biblioteket - om inte så hör av dig igen!!

  SvaraRadera
 6. Superfina! Håller dock med om att de är lite opraktiska vid blöjbyte :P

  SvaraRadera
 7. Hej, fin blogg du har, gillar starkt de bruna velourhänslebyxorna!

  SvaraRadera