Välkommen!

16 februari 2013

Den som söker, finner?

Jag har egentligen ett system för mina mönster. I plastfickor i ett antal pärmar ligger de. Eller borde ligga. Jag är usel på att lägga tillbaka mönster på rätt ställe. De har en förmåga att samlas på hög lite varstans. Så jag har ägnat morgonen åt att leta efter ett tröjmönster. Jag har hittat en del hittills...


Hur förvarar du dina mönster och är du noga med ordningen eller en slarver som jag?

9 kommentarer:

 1. Haha, det där känner jag igen :). De mönster som inte hör till någon speciell mönsterbok förvarar jag också i pärmar med plastfickor. Men det är inte alltid som jag är duktig och lägger tillbaka mönstren i pärmarna när jag använt dem. Oftast samlas de på hög, antingen på sybordet eller någon annanstans.

  SvaraRadera
 2. Jag är slarver som du. Jag har egentligen ett system men problemet är inte systemet utan att jag inte lägger tillbka det på plats och då kvittar det ju egentligen hur bra systemet är.

  SvaraRadera
 3. Jag gör precis som du! Samlar mönster i plastfickor i pärmar, väldigt ordningssamt sorterat efter plaggtyp och storlek. Är ju bara det där att jag så ofta inte riktigt orkar stoppa tillbaka när jag är klar. Brukar få leta mönster rätt ofta och tänker varje gång att jag måste skärpa till mig :-)

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren på bloggen häromdan, jag blev jätteglad! Jag har i plastfickor som du, märkta med etiketter. Två pärmar nuförtiden. Men det är ju såååå tråkigt att stoppa tillbaka mönstren. Men häromdan upptäckte jag nåt bra: Jag klippte till på köksbordet medans sjuklings-Elsa tittade på tv. Eftersom jag inte var i syrummet så kunde jag inte slänga mönstren var som helst. Så då blev allt så prydligt tillbakastoppat i platsfickor... Bra va?! :)

  SvaraRadera
 5. Jag har två, eller egentligen tre system, ett i plastfickor för mönster jag inte använder så ofta, och de jag använder ofta sitter ihop med gem och sitter på min stora anslagstavla. Sen det jag faktiskt använder mest, mitt latmasksystem som består i en låda i en dokumenthurts, en sån hurts med många breda men låga lådor. Där lägger jag mönsterdelar som jag inte orkar lägga tillbaka i plastfickor eller sätta upp på anslagstavlan.

  Visst är det på något vis ett misslyckande att ha ett nödsystem, men jag lägger faktiskt nästan alltid mönsterdelarna tillbaka i lådan så jag vinner ju ändå tid eftersom jag slipper leta. :)

  SvaraRadera
 6. Jag har precis samma system som dig, pärm med plastfickor som mönstrena ofta inte blir tillbaka stoppade i. Anledning? Ja, både att jag tyvärr är bra på att lämna saker där jag är. Sedan när jag syr vill jag inte att någon tid går till "onödigt" städande, jag vill ju sy inte städa ;)

  SvaraRadera
 7. Så skönt att höra att jag är i gott sällskap :)

  SvaraRadera
 8. japp....bra system...men har för mkt som ska hinnas/göras/vill göras/ritas nytt/använda en kombo av ngt gammalt mönster...så atteh...hmm, borde ta tag i det där. snart!

  SvaraRadera
 9. tänk vad roligt att vi alla har i plastfickor i pärmar, men de flesta tycker att det inte är så bra. Jag har också i plastfickor, jag tycker inte om att mönstren blir vikta.

  Vi kan väl alla komma ihåg att blogga om vi kommer på ett väl fungerande system som inte innebär plastfickor.=)

  SvaraRadera