Välkommen!

1 september 2011

Velourdress

Det har ju gått inflation i onepiece både i den vanliga världen och i syvärlden. Och även om det nya är att den ska bäras av tonåringar/vuxna så är jag av den bestämda åsikten att plagget ser bäst ut på bäbisar/små barn och den typen av plagg har ju egentligen funnits i olika tappning sedan 70-talet (om inte ännu längre tillbaka?!). 

Men hur praktiskt är det med luva på en liten bäbis? Tämligen opraktiskt. Men en velouroverall är ju onekligen lite mysig på en bäbis. Så jag bestämde mig för att sy en overall utan luva. Eftersom jag inte orkade rita ett eget mönster så använde jag mig av ett mönster i Ottobre 4/2008 rakt av. Jag gillar verkligen att bli inspirerad av modellerna i Ottobre, men handen på hjärtat - det är inte många modeller som jag provsytt som sitter snyggt och bra utan rätt mycket ändringar... Därför syr jag numera väldigt sällan utifrån Ottobre. Så jag vet inte vad jag förväntade mig när jag sydde den här overallen.Jag tog ett riktigt hyllvärmartyg utifall det skulle blir jättekonstigt resultat. Men sen slog det nog lite slint i huvudet på mig. Mönstret i tidningen hade hela bak- och framstycken samt öppning i grenen. Men jag ville ha mer overallstuk utan att behöva sy i dragkedja. Hmmm, knappar är smart, tänkte jag. Jovisst, på en liten tjej som bara rullar runt från rygg till mage och sedan blir jättesur och inte kan vända tillbaka så är det nog extra irriterande att ligga på en knölig knapprad... För jag tycker att det finns en baksida med de snygga plasttryckknapparna - de blir ju så himla tjocka och knöliga!!!! Är det bara jag som tycker det? 

Jaja, slutresultatet blev ju rätt snyggt när man tittar på bara overallen. Men när jag tog på den så tycker jag att den sitter bra från midjan och neråt men är tokstor upptill kring bröst och axlar. Den sitter inte alls bra upptill. Blä, blir så trött på Ottobre... Jag som hade tänk att använda mönstret till pyjamassömnad. Nu blir det till att göra ändringar.

Sist men inte minst. Det här är det första plagget jag sytt på den nyservade overlocken. Och det finns bara ett ord för den sömnaden - UNDERBART!! Enligt killen i symaskinsaffären så var det hög tid att serva den, för som han sa: Du har sytt rätt mycket på den här va?! Jo, det har jag ju verkligen - ungefär fyra-fem kvällar i veckan de två senaste åren - så de där 620 kr som servicen kostade var väl investerade pengar.

5 kommentarer:

 1. Ser riktigt mjuk och gosig ut!

  SvaraRadera
 2. Så synd att den inte satt bra hela vägen för den är fin!! Schysst att sy utan luva tycker jag, retar mig på att det måste vara luva på alla små kläder så dom får ligga och få tryck av den bakom nacken.

  SvaraRadera
 3. Mysig dress! Jag håller helt med dig, både vad gäller onepiece, luvor och Ottobre-mönster. Sydde igår en tröja rakt av från Ottobre och vad jag ångrar mig!!! Jag tycker dock att de har bra mönster att utgå ifrån om man vet vad man tycker om och ändrar mönstret till det innan man börjar sy. Då kan man få det bästa av två världar.

  SvaraRadera
 4. Fin var den. Även om det blev lite problem. Luvor är snyggt, men inte praktiskt för de små. OP är snyggt, på vissa, förmodligen inte på mig :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Den ble kjempefin- og jeg digger stoffet!

  SvaraRadera