Välkommen!

16 mars 2011

Brallsömnad mellan värkarna...

Det låter kanske helt knäppt, men faktum är att jag på kvällen innan Ellen föddes sydde dessa till makrillen samtidigt som jag hade på känn att något var på g. Men eftersom vi ropat "vargen kommer" ett par gånger tidigare så hade jag bestämt mig för att inte "låta mig bli lurad" av sammandragningarna den här gången - nu fick det minsann vara slut på falsklarm. I ren protest satte jag mig vid maskinen och sydde brallorna. Emellanåt fick jag ställa mig upp och andas genom värkarna (som det faktiskt var och som jag ju egentligen visste). Till sist tyckte min man att jag skulle ringa förlossningen och när barnmorskan jag pratade med hörde hur jag lät så tyckte hon att vi skulle åka in på en gång. Vi har en knapp timmes bilresa till sjukhuset ungefär och när makrillen föddes var jag öppen 8 cm när vi kom till sjukhuset. Den här gången hade vi därför tänkt åka lite tidigare än så :)  Brallorna hann i vilket fall som helst bli klara innan det var dags att sätta sig i bilen. Jag hann till och med fota dem :) visserligen är kvaliteten på bilden inte superbra eftersom det var kväll och ljuset i köket var dåligt. Livebilden tog jag igår). Och jovisst hann vi in till förlossningen i tid!



Svart jogging och grönvitrandig muddväv från Jofotex. Första gången jag syr i joggingtyg - det kommer förmodligen att bli fler sådana här brallor! Är verkligen supernöjd med modellen på de här brallorna. Än så länge har jag bara mönster i stl 92/98. Ska försöka mig på att förstora och förminska det när tid finns. Har även köpt grå jogging med flossad baksida från Stoff och Stil, som jag längtar efter att få sätta saxen i.

14 kommentarer:

  1. Rolig du är som syr in i det sista! :) Ficksömmarna - de gröna, vad är de sydda med för söm? FÖr du har väl ingen coverpro har jag för mig. Bara nyfiken :)
    Och än en gång, grattis till Ellen!

    SvaraRadera
  2. Nämen! Jag hade missat ditt förra inlägg!

    GRATTIS till fiiina lilla skruttan!!

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen det där, att sy in i det sista. Fick nog på väntandet med vårt andra barn, så när det hade gått några dagar över tiden satte jag mig och sy klart en vinteroverall åt blivande storasyster. Knöligt värre är det ju att sy stora, tjocka grejer och inte blev det ju bättre av att ha en megamage i vägen. Nåja, fick klart overallen och åkte till bb dagen efter! :)

    Jättefina byxor är det oxå! O grattis till dottern!

    SvaraRadera
  4. Vilka snygga byxor, gillar alla detaljer! O vad gäller jogging trodde man ju inte att det skulle stå pa inköpslistan men nu har jag ett paket från jofotex fullt med jogging. Hej åttital!
    O grattis igen till lilla Ellen!

    SvaraRadera
  5. Superfina! Och så söt storebror är!!

    SvaraRadera
  6. Falsklarm är inte roliga, skickade ett i morse. Men sen när det inte blir så blir tjatet ännu mer. Har bara fött en gång, klart jag inte kommer ihåg exakt hur det kändes, bara att jag märkte något innan.

    Grattis till nysydda brallor, bra att du inte gav dig, du skulle ju ändå pusta vidare sedan så det var nog bara bra att ladda med syenergi. Men fota med bra kvalitet mellan värkar, kanske är lite för mycket begärt...

    Kul att du bloggar igen!!!!

    SvaraRadera
  7. Haha du sydde dig genom värkar, bra tips!! =) Får se om det blir nån fler gång för oss, då får jag hålla det i huvudet. ;O)
    Jättesnygga byxor! Jag gillar jogging jag med!
    Sååå söt lillasyster, och storebror också!

    SvaraRadera
  8. Snygga brallor! Vilket bra sätt att ta sig igenom latensfasen! :-)

    SvaraRadera
  9. Jättesnygga brallor! Fnissar lite att du tom hann med att fota byxorna innan ni åkte in :-)

    SvaraRadera
  10. Ha ha, ja det gäller att passa på att sy medan tid är... Bra jobbat, snygga byxor blev det!

    SvaraRadera
  11. Konstigt, min kommentar kom tydligen inte frab när jag postade den häromdagen... svajj på linjen kanske. (irriterande dock när det alltsom oftast är enhandsskrivning när jag lämnar kommentarer nu för tiden, bloggläsning är smidigt att syssla med när man ammar).

    Hur som helst - jättefina byxor! Gillar de stora ficksömmarna, väldigt häftiga.
    Men jag har en liten undran. Är det någon strech i det här joggingtyget? Jag har sytt i jogging en gång, och det blev så himla stumma byxor, inte alls mysiga. Men det kanske var kass kvalitet på joggingen, eller så kanske det berodde på att byxorna var i storlek 62 eller 68.

    Haha, nu fick Fred syn på bilden på Makrillen och konstaterade "Där är jag." Fast när han kollade lite närmare såg han att det var nog inte han ändå...

    SvaraRadera
  12. tack för era grattis!

    nej, jag har ingen cover pro. fickorna har jag först "kantat" med overlocken för att sedan sticka fast med tvillingnål med tråd i samma färg som brallorna (svart i det här fallet alltså). tycker att resultatet blir helt okej!

    det verkar som att flera har haft problem med att lägga kommentarer. fy så irriterande. inte finns era saknade kommentarer i skräpposten heller - konstigt!

    joggintyget är bra mycket stummare än t ex velour. modellen på brallorna är dock väldigt rymlig så jag tycker att de verkar sköna på.

    kul att fred trodde det var han på bilden :)

    SvaraRadera
  13. GRATTIS!! Legat efter med bloggläsningen och se vad man missat :-O Skönt att höra att allt gått bra!

    Kram!!

    SvaraRadera
  14. Ja, det var det jag tänkte angående att jogging är lite "stummare". Det kanske funkar bättre på större byxor där det liksom är mer yta mellan de olika sömmarna om du fattar vad jag menar. Hur som helst - får nog göra ett nytt försök med jogging i byxor för lite större barn. Tack för inspirationen! =)

    SvaraRadera