Välkommen!

21 september 2010

Prototypen, X tryckknappar senare...

Jag hade tänkt att sy en fleeceoverall till bäbisen i magen, att använda när den väljer att titta ut framåt vårkanten. I våras sydde jag den här overallen på beställning, men jag har tappat bort mönstret. Ville även prova en annan typ av knäppning även om jag var nöjd förra gången. Jag hade inte något mönster i minsta storlek men tänkte lite optimistiskt att en stl 56 utifrån Meedom säkert går att använda med uppvikta ben och ärmar. För säkerhets skull bestämde jag mig för att göra en prototyp. Vilken tur säger jag bara. Den blev lite väl stor.


Bakstycket utgör ett stycke och framstycket är sytt som en "lucka". Jag fick krångla lite för att få ihop framstycket på ett snyggt sätt. Kom helt enkelt inte på hur jag skulle sy fast det på enklast sätt och samtidigt vändsy overallen. Blev ändå nöjd med resultatet, men några fler i denna modell kommer jag inte att sy. Får hitta en annan lösning på knäppning som gör det enklare att vändsy overallen.

När jag kom till tryckknappsisättandet så trodde jag att jag skulle bli vansinnig. Flera av tryckknapparna lossnar, inte bara en, utan två gånger. Men nu tror jag att de sitter bra!

Jag tänkte lägga den i makrillshopen till mycket nedsatt pris eftersom den är en oprövad modell. Storleken motsvarar en stl 62 skulle jag tro!

Så nu måste jag ge mig på att rita ett helt nytt mönster...

10 kommentarer:

 1. Superfin och stort grattis till lilla pyret i magen :-)!!! När i vår är det dax?

  SvaraRadera
 2. Syns den ser kjempefin ut!
  Håper det går lettere når du skal sy nr to:)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker den är jättefin. Härligt färgval, helt min smak, men nu ska jag inte ha fler sötnosar :-)

  SvaraRadera
 4. Du ger inte upp i första taget du :-). Härlig, den blir såld på noltid :-)

  SvaraRadera
 5. Supersnygg overall, och vilken praktisk modell. Den blir nog såld i ett nafs, grattis till bebis förresten :)

  SvaraRadera
 6. Tackar, tackar! Bäbisen är beräknad till mitten av mars - snart är det dags för ultraljud, spännande och ska bli skönt att se om allt ser okej ut. Då kanske jag kan andas ut lite, eller ;)

  SvaraRadera
 7. Vilken gosig! Jättefin! Och grattis till det lilla livet i magen!

  SvaraRadera
 8. Jättefin modell du fått till! Å spännande med ultraljud som närmar sig :-)

  SvaraRadera
 9. Mysig!!
  Jag sydde en bebisoverall med Meedom som grundmönster för ett år sedan. Du kanske kan få några tips här?
  http://nabbgadda.blogspot.com/2009/09/bebisoverall-och-mossa.html

  SvaraRadera
 10. Väldigt mysig! Och jag är otroligt imponerad både över hur snabbt du har kommit ur din graviditetskoma, och att du syr overaller! Och ska göra egna mönster. Ska bli spännande att se nästa variant.

  SvaraRadera