Välkommen!

28 oktober 2009

FleecesetDen här äppelgröna fleecen är ett kapitel för sig. Jag beställde 1 meter och fick typ 5 meter... Det är så mycket att tyget inte får plats i mitt tygskåp! Så nu har jag äppelgrön fleece för all framtid känns det som. Men ibland är det bra. Som när man klipper till såväl byxor, tröja som pullover helt fel så att trådriktningen blev alldeles galen. Då är det bra att man bara kan klippa till en ny omgång utan större tandagnissel. Sen är det ju alltid bra att jag gillar den gröna färgen.

Pullovern i fleece i förra inlägget gav blodad tand att sy i fleece. Och sen kan det kanske även bero på att det är riktigt rått och kallt ute nu så att jag går och småfryser hela tiden... Tänkte därför att min makrill kunde behöva ett fleeceställ att använda under jackan och överdragsbyxorna nu innan det är dags att gå över på vinteroverallen. Ville även pröva ett raglanmönster, har nämligen aldrig haft en tröja med raglanskärning tidigare.


Och så en live-bild.Mönster: Tröjan från Meedom, form 1 faktiskt (tänkte mig inte för, men resultatet blev väldigt lyckat! Vilket får mig att fundera på hur stor en vanlig trikåtröja skulle bli om jag använde det mönstret). Byxorna är ett av mig rejält modifierat mönster, tror att grunden kom från Åsa Lennartsson men är inte helt säker.

Material: Äppelgrön fleece och orange mudd från Stoff och Stil.

Bäst: Är SÅ nöjd med tröjan. Den blev supersnygg med orange stickningar och sitter jättebra på. Det här är nog första plagget som jag känner mig suveränt nöjd med! Och sen att jag tycker att jag kommit på ett sätt att bandkanta som passar mig.

Sämst: Förutom att jag då klippte till helt galet så jag fick göra om allt en gång till - att byxorna blev alldeles för små över rumpan och något korta i benen. Så dem kan jag tyvärr inte använda. Trodde att det var en stl 80, men börjar fundera på om det kan ha varit stl 70... Blir till att sy nya till makrillen och en tröja i en stl mindre så att jag har ett set att ge bort eller sälja.

2 kommentarer: