Välkommen!

16 augusti 2013

Omlottröja till liten

Jag har fått beställning på bl a en omlottröja till en liten. Ville testa mönstret till tröjan innan jag sydde i de beställda tygerna och här är resultatet.

Tröjan är sydd i velour och är bara fodrad i luvan. Den knyts med band och har uppvikbart ärmslut i interlock. Ger lite längre användningstid och är mjukt mot små armar och händer. Jag är inte så förtjust i rundad topp på luvan, så jag gjorde den spetsig. Tycker den blev väldigt söt!

Jag har fållat med avig trippelsöm på min CP. Först använde jag kantbandsapparaten för att sy på kantbandet men OJ så knöligt och fult det blev. Det blir liksom för tjock så nålen står mest och tuggar när jag kommer till sömmarna, vilket resulterar i hoppstygn och fula sömmar. Så jag fick helt enkelt göra som på den gamla goda tiden (alltså innan jag fick min CP), jag overlockade fast en ca 4,5 cm remsa av kantbandet räta mot räta utmed kanten, vek över, nålade och stickade ner med min CP (funkar lika bra med tvillingnål på hushållsmaskinen!). Toppen! Ska aldrig mer svära när jag bandkantar i velour (hoppas jag...).

Eftersom det inte är någon här hemma som använder stl 62/68 så lägger jag tröjan till försäljning i butik makrill! (Obs! Tröjan är såld!)

3 kommentarer:

 1. Åh, den är jättesöt och mysig Ingrid! Gillar de korsande täcksömmarna. Jag kantar också på det gamla hederliga sättet när jag gör såna här plagg. Ingen idé att krångla med hoppstygn och tröga skarvar!

  SvaraRadera
 2. Den är så fantastiskt söt! Och jag blev verkligen inspirerad av färgkombinationen som du ju redan sett :-)

  SvaraRadera
 3. Ordentleg søt jakke! Både detaljane og fargane var kjempefine! Tråkigt når det bare blir hoppesting, men fascinerande at CP'en klarar jobben når du viker över bandet manuelt! Er bandet kanskje dobbelbretta/dubbelvikat på baksida med bandkantaren, men enkeltbretta når du viker manuelt?

  Helsing Annwes (norsk sy-nerd, hihi ;-)

  SvaraRadera