Välkommen!

8 juli 2013

"Mamma, jag gillar rosa, lila och rött!"

Vilken mamma vill inte göra sina barn glada? På senare tid har makrillen pratat mycket om vilka färger han tycker om. Och rosa är en favorit. Och lila. Och rött. Så vad gör jag inte som mamma - syr min lille son tröjor i färger som han gillar såklart. När jag visade honom de två t-shirtarna sa han "vad cool!". Antar att det är ett bra betyg!? De röda ränderna och scootrarna är köpta på Jofotex. De lila ränderna har min fina syvän Renata (Renis) langat till mig!

14 kommentarer:

 1. Så fina! Och härligt med en färgälskande pojk, och föräldrar som uppmuntrar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, inte vill man neka ett barn färg om barnet vill ha färg!

   Radera
 2. Håller med sonen: vad cool! :-)

  SvaraRadera
 3. Jättefina! vad snyggt det blev med det gröna till det röd/rosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst är det! Jag är just nu väldigt svag för grönt till dessa färger.

   Radera
 4. Jag gillar dem också jättemycket! Skönt med färg till pojkar - annars förväntas de väl mest gilla svart och blått och blixten och sånt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det är väl jag som hamnar i fållan att mest sy blått/turkost till honom, för att han passar väldigt bra i det. Blixten och andra tryck visar han tack och lov inget intresse för. Än? Han pratar i alla fall inte om att han vill ha såna kläder.

   Radera
 5. Superhärliga tröjor, underbara färger på en kille!/Åsa

  SvaraRadera
 6. Flotte, fargerike tröjor!

  Så kult at sønnen din vil ha slike farger. Her tok slike farger brått slutt til gutten min rundt 3 års alder, da ville han bestemme farger selv... og det skulle ikke være jentefarger! Jeg som alltid sier at det ikke finnes jente- eller guttefarger - her hadde andre barn sterkere påvirkning.....

  Og minstejenta blir oftest omtalt som "han" av folk som ikke kjenner oss, så jeg trur de fleste kategoriserer barn etter klærnes farger og/eller hårets lengde/fasong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det tror jag också, att färgerna får signalera vad det är "för barn". Jag tycker det är roligt att min son tycker om färg, men jag skulle nog aldrig välja att sy till honom i ljusrosa. För jag är själv inte så förtjust i det...

   Radera
 7. Så fina! Jaghar fått låna en meter av det rosa tyget till min son av snälla Kokalal men inte kommit till skott att sy av det. Tur, för jag hade tänkt kanta med vitt men rönt var ju klockrent! Eller är mitt med helikoptrar? Äh, de är snygga!

  Visst är det roligt att låna tyg av andra, har du gjort et någon gång? Kokalal lånade ett tyg till hatt av mig och jag får tillbaka det som är kvar, jag lånade detta tyg av henne för en tröja och jag lämnar tillbaka det som blir kvar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!! Grönt är en höjdare till rött/cerise tycker jag - kör på det. Eller varför inte gult?!

   Har aldrig provat att låna tyg av någon. Det lät som en rolig idé!

   Radera