Välkommen!

18 juli 2013

Enkelt och fint!

Jag har tidigare visat shorts till snultran sydda i stretchfrotte  med fickor och kantband i beslut och sidsöm. Mönstret går upp till stl 92 eller något sådant.

Det är dock väldigt enkelt att använda detta sätt att sy, på vilket byxmönster som helst. Att sy kantband ger byxorna det lilla extra, det gör inget om man vill utesluta fickorna - det blir fint ändå! Till dessa shorts i stl 110 använde jag mitt vanliga sommarbrallsmönster som jag kortade något, klippte upp i sidsömmen och rundade av benslutet i sidlinjen. Därefter kantade jag bakbenets benslut. Sedan kommer "tricket" - sy ihop fram- och bakben aviga mot aviga och kanta därefter frambenets benslut och sidsömmen. Sedan stickas kantbandet ner och  därefter sys allt ihop som vanligt. Ett enkelt sätt att åstadkomma lite variation i sommargarderoben.

Dessa shorts till makrillen är sydda i jersey och kantade med interlock på min cp. Det går  självklart att få samma resultat genom att kanta med vanliga hushållsmaskinen.

4 kommentarer:

 1. Riktigt snygga!!! En fråga från en helt grön nybörjare, hur lyckas man kanta med vanlig hushållsmaskin - bör man ha nått hjälpmedel för att få till bandkantningren bra? Tacksam för svar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! För att kanta med vanliga hushållsmaskinen (som i vanliga symaskinen, inte hushållsassistenten i köket ;))- behöver du en tvillingnål för mjuka tyger. Till en del maskiner finns kantbandsapparater, men det går lika bra att kanta även om man inte har en sådan. Jag ska se om jag kan få till en tut om detta - annars finns det beskrivningar på detta hos andra bloggare (har dock inga namn i huvudet så googla!) Lycka till!

   Radera
  2. Vilken tur att du sa att det var symaskinen annars hade jag nog tagit fel ;0) Jag ska nog försöka mig på att kanta, har tvillingnål att prova med, väntar med spänning på tut men innan kanske jag söker lite på nätet!!! Tack !!!

   Radera
 2. Tack för tipset, det blir ju verkligen snyggt! Och som sagt, kul med lite variation! Själv väntar jag med spänning på tid... tid att sy, överhuvudtaget. Och när den väl infinner sig så tar man gärna redan beprövade modeller för att det ska gå snabbt.

  SvaraRadera