Välkommen!

11 juli 2013

En... badrock!

För 1,5 år sedan fick jag en beställning på en omlottklänning med alvluva i stl 92. Jag ritade ett mönster från grunden och sydde en prototyp - den här i röd stretchfrotte. Sydde fast luvan fel så att ol-sömmen blev synlig, stickade ner sömmen med CPn och tänkte inte på att det inte blev så snyggt förrän jag hade kantat. Detta gjorde mig väldigt irriterad och klänningen hamnade i en UFO- hög. Där har den legat sedan dess. Tills idag, då jag bestämde mig för att göra något åt saken innan den är alldeles för liten för snultran.

Orkade inte sprätta kantbandet och sy om luvan så jag sydde helt enkelt fast en remsa interlock över sömmen. Det blev många sömmar vilket kanske inte är så snyggt på rätan, men de stör mig mindre än den fula ol-sömmen som syntes när klänningen satt på och luvan var nedfälld. Öglorna i tyget döljer ju raksömmarna till viss del. Inte blev själva interlockremsan särskilt jämnbred heller...

Att använda modellen som klänning på snultran känns inte riktigt som min stil. Men att använda den som badrock nu på sommaren blir finemang!

4 kommentarer:

 1. Vad fin, gillar rött tillsammans med rosa!/Åsa

  SvaraRadera
 2. Åh jag älskar den! Så himla mysig och fin!

  SvaraRadera
 3. Typ världens finaste badrock till och med!

  SvaraRadera
 4. Jättefin. Du har inte ork/lust att göra en till klänning? Den vi köpte av dig kommer lilla tjejen snart växa ur :(.

  SvaraRadera