Välkommen!

9 mars 2013

Lappöverkast/lekfilt

För ungefär ett år sedan fick jag en beställning på ett lapptäcke stort nog att funka som ett överkast till en spjälsäng. Det skulle vara i gul/grön/orange/rött/blått. Jag föreslog tyger som jag fotade och som vi var överens om. Jag sydde ihop lapparna och visade en bild för beställaren. Men tyvärr så var beställaren inte nöjd och drog sig ur beställningen. Ungefär då tappade jag lusten att sy färdigt täcket och det har legat i en UFO-hög sedan dess.

Detta täcke är en av anledningarna till att jag numera inte tar lapptäcksbeställningar. Jag tror inte att gemene man fattar hur lång tid det tar att välja tyger, skära lappar, pussla ihop en fin framsida och sedan sy ihop allting. All tid som läggs på ett lapptäcke går helt enkelt inte att ta betalt för. Och jag kan ha roligare än att ägna massor av tid på att plocka fram tyger, fota, komma med nya förslag och sedan tro att man är överens bara för att någon sedan inte säger sig vara nöjd med slutresultatet.

Låter jag bitter?! Ja, det är jag nog. Jag blir helt klart ledsen över att någon inte värdesätter min tid. Själv tycker jag att täcket blev en riktigt uppiggande färgkaramell, fin i ett barnrum. Först hade jag tänkt att sy färdigt det och använda det till snultrans spjälsäng. Men historien bakom täcket gör att jag har lite svårt för att verkligen tycka om det. Så därför blev det liggande ofärdigt. Och nu använder snultran inte ens spjälsäng längre...

I alla fall, nu har jag äntligen tagit mig tid till att sy ihop det. Det blev enklast möjligt med bara äggskalsfärgad lakansväv som baksida. Lite snett blev det när jag sydde ihop det, jag kan inte säga att jag var direkt petig. Så om någon vill ha ett överkast till en spjälsäng, eller varför inte en lekfilt, så finns det till salu i blogshopen. Till klart rabatterat pris, då jag även upptäckte några fläckar i den äggskalsfärgade lakansväven på baksidan först när jag hade sytt ihop hela alltet.

Färgerna i täcket är klara, på den översta bilden är det solen som lyse in som gör att färgerna ser bleka ut.Lappfilten är såld.

8 kommentarer:

 1. Hur kan man som beställare inte bli nöjd med den färgkombon är min fråga? Den är ju jättefin! Förstår dig fullt ut. Jag hade också blivit ledsen och bitter om samma sak hände mig.

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Underbara färger! Tråkigt med folk som gör på det där viset.. Var själv med om en liknande grej.. Men det gällde en måttbeställd sjömansklänning i konstiga färger.. Fick aldrig betalt och efter det har jag inte sytt efter det mönstret fler gånger.. Precis som du så tappade jag sugen..

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du blev besviken och tappade sugen inför lapptäcket. Hurra för dig som färdigställde det, och det är verkligen fint!

  SvaraRadera
 4. Men fy, så får man inte göra... Hur som helst, vilket jättefint lapptäcke, hade jag haft småttisar hade jag slagit till!

  SvaraRadera
 5. Jättefint blev det och helt sjukt att dra sig ur. Jag har som regel att jag inte syr upp förrän jag har pengarna på mitt konto. Har alltid fungerat. /Maria

  SvaraRadera
 6. Vad trist när någon drar sig ur så där, förstår att inte är kompis med det täcket!Man lägger ju massor av tid till tygval och tillskärning och lapp placering.Jättefint täcke!

  SvaraRadera
 7. Ah, så surt...har haft tur med beställningar men sånt här gör en ju ledsen alltså. Såklart fattar inte "ickesömnadsmänniskor" hur lång tid saker tar. Bara att fot o mejla...suck. Väldigt fint täcke iaf och jag hoppas kunden läser detta och skäms en smula ;)

  SvaraRadera
 8. Ååå vad fint lapptäcke :) surfar runt och tittar .. ska försöka sy ett till barnbarn men blir långt ifrån lika fint som ditt

  SvaraRadera