Välkommen!

4 januari 2013

Miniplagg

Barnens kusiner har fått en lillasyster. En väldigt petite lillasyster. Jag tänkte att jag skulle överraska med en body och ett par byxor i storlek 44. Så smått har jag tidigare aldrig sytt. Fast även om jag förminskade storlek 50 till 44 så tycker jag nog att bodyn ser rätt stor ut. Återstår att höra hur den sitter på när jag väl har skickat iväg den till lilla C.

Mönster:
Från Ottobre 1/2012 båda två. Men ändrat bodyn till omlottknäppning och förminskat till storlek 44.

Material:
Interlock med kaniner från Nosh Organics köpt hos Strömming. Vit interlock till kantband. Tryckknappar från Bibbi. Till brallorna grå velour från Stoff och Stil. Mudd från samma ställe.

Sämst:
Att jag lyckades klippa ut inte mindre än tre (!) framstycken. Fråga mig inte hur det gick till...

Bäst:
Att nya kameran har hittat hem till Floda!!! Å så kul det är att ta fina bilder. Och, mina kära sybloggläsare, ni får nog stå ut med mina sovrumsgolv framöver för jag kommer nog inte att orka redigera bilderna. Å andra sidan kommer jag att kompensera det med bättre skärpa och finare detaljbilder. Hoppas ni uthärdar det?!

12 kommentarer:

 1. Underbara!!
  Med så fina kläder tänker man inte på golvet ;-)..

  SvaraRadera
 2. Så pluttigt och fint! Och golvet, det står vi ut med!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint set! Det var det första jag har sett uppsytt i kanintyget, det var ju riktigt gulligt!

  Jag har använt mig av det mönstret, fast justerat efter mitt vanliga bodymönster, och då kortade jag av riktigt mycket på längden. Då är ändå mitt mönster ganska stort i storlekarna. Så din aning om att den är stor stämmer antagligen... Men fin hursomhelst!

  SvaraRadera
 4. Underbart! På Annie stämde faktiskt det mönstret väldigt bra har jag för mig. Inte alls så stort som Ottobre tidigare var i alla fall.

  Och åh vad glad att jag har 2 (!) meter av det där tyget här hemma när jag ser din fina.

  Tycker att golvet gör det levande. Är bildkvaliteten bra är vilken bakgrunds om helst fin (nästan...)

  SvaraRadera
 5. Åh så sött!!! Vilket underbart tyg i bodyn!

  SvaraRadera
 6. Så gulliga kläder! Jag brukar försöka fota mot vit bakgrund, ett gammalt lakan mellan golvet o skatten funkar finfint...(men ditt golv funkar nog också bra)

  SvaraRadera
 7. Jättefint!! Har du någon standardteknik för att förminska / förstora mönster? Jag brukar också fota på golvet, dina bilder är superfina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Just det här mönstret minskade jag bara lika mycket neråt i storlek som det ökade på i storlek uppåt. När jag ritat egna mönster så har jag ritat två storlekar från grunden för att därefter gradera när jag tycker att storlekarna verkar vara bra. Inte det lättaste alltid och därmed inte heller något som jag sysselsätter mig med så mycket längre...

   Radera
 8. Jösses, så små och så fina!!

  SvaraRadera
 9. Vilka fina grejer du gör !
  Jag har en fråga angående byxmönstret
  Har själv funderat på att använda det men är lite
  nybörjare, använder du dig av grenbiten.
  Tror du jag kan ta bort den eller blir det tokigt?
  Tack på förhand / Hanna

  SvaraRadera