Välkommen!

15 oktober 2012

Med mord i sinnet...

Djungelvelouren har legat till sig ett tag hemma hos mig. Har inte riktigt vetat vad jag ska använda den till. Till sist kom jag på att en ärmlös klänning kan vara skön att ha på sig ovanpå en tröja. Sagt och gjort, sydde en sådan under helgen. Modellen är som vanligt väldigt enkel. Känner mig ofta väldigt tråkig när jag presenterar plaggen på bloggen, men enkla modeller är det jag tycker är finast och mest användbart. Nertill lät jag maskinen rynka klänningen lite lätt med kantbandet.

Apropå kantband så håller jag på att få tokspel på min CoverPro. Någon liten, någon som är ungefär en meter hög, har varit och pillat på min kantbandsapparat och nu har jag haft ett helsike att försöka komma tillrätta med den. Har förstått att en del syr trevik med vänster- och mittennål. Jag har hitills alltid använt mitten- och högernål. Nu tänkte jag således prova på det (när allting ändå jäklades med mig). Men jag fick verkligen inte till det. Upplevde att tyget inte matades fram ordentligt utan att stegen blev korta fastän jag hade största steglängd inställd. Och med korta steg så blev avigan väldigt ful... Trädde om och bytte nål, men det funkade inte i vilket fall som helst. Provade såväl interlock som muddväv, men inte heller det gjorde någon skillnad. Skruvade lite på pressarfotstrycket men upplevde inte att något ändrades alls. Provade att kanta jersey istället för velour och då rynkades jerseyn även om diffen var inställd på 0,5. Så jag har sprättat och svurit och varit osande arg. Jag vill också kunna sy kantband med vänster- och mittennål - det verkar ju så himla mycket enklare att hålla sig PÅ kantbandet då!!! Eller?!

8 kommentarer:

 1. Det går tydligen inte att bli klok på CoverPron. Jag har alltid sytt kantaband med vänster och mitten, men försökte byta till höger och mitten då jag läst att man "ska" göra så. Hela maskinen fick fnatt och inget funkade. Jag har helt uppgiven. När jag bytten tillbaka till vänster och mitten funkade det perfekt igen ... Söt klänning, förresten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du för inställningar på din CP?

   Radera
 2. Ingrid, bra att du inte ger upp :). Har du cvfoten? jag har inställningar 443 diff 0,75 ungefär (till trevik och mudd, annars 1,2) Steglängd 4. pressarfotstryck 10 mm och reglaget på höger sida.

  SvaraRadera
 3. Ingrid, bra att du inte ger upp :). Har du cvfoten? jag har inställningar 443 diff 0,75 ungefär (till trevik och mudd, annars 1,2) Steglängd 4. pressarfotstryck 10 mm och reglaget på höger sida.

  SvaraRadera
 4. Men åh vad störigt med Coverpron! Jag har inte ens vågat mig på trevik, jag... Klänningen är hur som helst ursöt. Jag har nog en liten bit kvar av det tyget när jag tänker efter... Kanske ska göra något av det, för det är väldigt fint!

  SvaraRadera
 5. Här är en till som gillar enkla modeller! Och jag har faktiskt aldrig läst eller sett något tråkigt på din blogg, så fortsätt i samma stil tack :-)
  Störigt med CP:n. Jag kör på fyrvikt och mitten+höger nål. Så länge det funkar är jag nöjd och tänker INTE testa något nytt.

  SvaraRadera
 6. Tack fina du för din långa och snälla, inspirerande och otroligt uppskattade kommentar hos mig! Känns trevligt när andra ser och förstår ens slit, och gläds! Tack! =)
  Jag syr bara med vänster o mitten nål, dock aldrig ens testat med trevik, hade strul för ett tag sen då jag faktiskt nästa slängde ut den, men nu, hpkuspokus så går den som den ska...?! Och då hade INTE ngn liten pyssling petat på den ;)
  Vill ha en ny, pålitlig täcksöm/kantabands-maskin...evolution? eller är det industrimaskin som gäller tro....?

  SvaraRadera