Välkommen!

15 juni 2012

Molnigt värre

Jag försöker att komma ikapp lite med sommarkläder till barnen. Klänningar till snultran och t-shirts till makrillen. Här en klänning till snultran. Hade först tänkt att göra ett vanligt sprund med knapp, men bestämde mig för att ringa ur halsen lite mer och låta sprundet bli kortare. Därefter sydde jag av sprundet nertill så att det blev ett litet v. Det blev inte helt bra, men det duger.

Mönster:
Eget stl 86.

Material: 
Molnjersey och turkos interlock från JNY.

Sämst: 
Som vanligt när jag känner mig lite "stressad" över att behovet i barnens byråer är större än vad jag hinner åtgärda, så går jag på säkra kort vad gäller modeller och mönster. Ofta resulterar det i att mycket i byrålådorna ser likadant ut, om än med olika mönster och färg på kantband. Och det är egentligen det som jag blir mest irriterad på hos mig själv -att jag inte lattjar mer och testar nya modeller och mönster. På senare tid har jag nästan gett upp att rita nya egna mönster, det tar tid och många gånger får man prova sig fram med flera plagg för att hitta bra skärningar. Jag har massor med mönsterböcker och mönstertidningar, som jag inte använder. Eller jo, för att titta på olika skärningar använder jag dem ibland, men jag syr sällan något direkt från ett befintligt mönster. Förrän nu, nu har jag använt Meedoms tajtsmönster och ett av Ottobres t-shirtmönster - för jag orkar inte rita själv. Ibland undrar jag hur "alla andra" som syr har tid att prova olika modeller. Jag kanske bara ska ägna mig åt att sy från mina mönstertidningar ett tag?!  Jag har beklagat mig över detta vid flera tillfällen tidigare och sagt till mig själv att hellre sy färre plagg och jobba mer med dem - men nejdå... Usch vad trött jag blir på mig själv.

Bäst:
Att det i alla fall fylls på i barnens byrålådor...

5 kommentarer:

 1. Känner igen det där med tiden :-(.. Det är så mycket jag vill och sen allt som måste hinnas med. Min jag-skulle-vilja-göra lista är oändlig.
  Nu ska vi på cykelutflykt :-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. KÄnner igen mig i det du skriver... VARENDA år känner jag samma stress. Konsten är nog at t börja sy sommarkläder vid jul?
  Det blev jättefint med det turkosa ihop med de röda molnen.

  SvaraRadera
 3. Jätte fin! jag känner också igen mig kör ofta på samma men varierar i tyg =) I bland får jag något infall och kämpar på i några dagar med en ny modell och känslan är härlig om jag lyckas (inte så ofta dock) annars hamnar det i någon skräp hög som tillslut slängs =/

  SvaraRadera
 4. Igårkväll satt jag och sydde klart två t-shirts till sonen och tänkte: Gud så träkig jag är - det är ju bara samma hela tiden. Samma mönster om och om igen. Men med tygerna blir det ju så olika ändå, fast det är klart - det kunde kanske varieras mer ändå.Och samtidigt tänker jag att om man nu har hittat en modell som är bra - varför inte använda den då? T-shirt som t-shirt - eller?

  Vilken fin klänning - klänningar till min Vera står också på listan att göra här hemma. Dessvärre känns det bara som att listan blir längre och längre eftersom jag hela tiden kommer på nya saker jag vill sy och inte har en rimlig chans att sy i samma takt som jag kommer på vad jag vill sy. =)

  SvaraRadera