Välkommen!

20 december 2011

Tråkiga brallor

Jag som hade lovat mig själv har gjort det igen. Sytt ett par brallor utan det där lilla extra bara för att jag ville bli klar snabbt. Hur roligt är det på en skala egentligen? Så nu går jag här och känner mig småsur och irriterad över att jag inte la lite mer tid och omtanke på de här brallorna. Det enda jag gjorde var att sticka ner sidsömmen med en rät trippelsöm, men den effekten märks ju knappt. Varför kunde jag inte ansträngt mig och åtminstone gjort fuskfickor eller fler dekorstickningar? Bara för att jag inte hade så mycket sytid att förfoga över och för att jag ville bli färdig snabbt. Inte ville vänta. Inte orkade tänka. Kanske egentligen inte hade så stor sylust över huvud taget? Så istället för att känna mig glad och nöjd med ett par nya brallor i byrålådan så surar jag. Snacka om i-landsproblem. Då blir jag nästan ännu argare på mig själv.Mönster: 
Eget, stl 80.

Material: 
Grafitgrå jeanscollege från Mjuka tyger. Grön muddväv från Jofotex.

Sämst:
Tror att inlägget talar för sig själv. Och sen tror jag att min irritation inte bara beror på brallorna och min lathet utan även på att snultran har blivit tokjobbig att gå och lägga sig. Hon kommer helt enkelt inte till ro fastän hon är hur trött som helst. Snurrar runt som värsta jordfräsen och är supergnällig VARJE gång hon ska sova, middagslur som för natten. Det tar lite på orken kan jag säga...

Bäst:
Ja, här borde jag ju skriva att jag fått ytterligare ett par brallor att matcha den senaste cerise/rosa vågbodyn med samt bodyn i landskapstyget. Så jag gör väl det. Och att den här "lilla incidenten" gör att jag kanske en gång för alla inser att det faktiskt är roligare att lägga ner mer tid och fixa lite extra med plaggen så att jag slutar ta dumma "genvägar" som jag sen ändå inte känner mig nöjd med.

6 kommentarer:

 1. De var inte alls tråkiga! Och så är det inte så dumt med ett par "rena" (alltså utan detaljer) byxor i lådan. Detaljer kan du göra en annan gång!
  Snyggt med grön mudd til jeansfärgen!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med ovan! Ibland är det snyggt med det enkla!

  SvaraRadera
 3. Tycker de var jättefina. Man kan tröttna på alla detaljer ibland också och vill ha cleana byxor. Men jag förstår verkligen. Har samma problem; hinna massor eller göra lite färre roliga och genomarbetade saker. Jobbigt med snultran och att båda små firrarna har lite knepiga perioder samtidigt (och samtidigt som julstressen).

  SvaraRadera
 4. Nämen - de är ju jättefina!!!
  Men jag kan förstå vad du menar...
  ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte heller att de var tråkiga. Superfina ju. Sy en kul tröja till i stället. :-)

  SvaraRadera
 6. Jättefina, tycker jag iaf. Det enkla funkar med allt. Gröna mudden är snygg!

  SvaraRadera