Välkommen!

12 december 2011

Nervös pepparkaksmamma

I morgon är det makrillens första luciatåg. Eller just det. Vi ska ju inte säga luciaTÅG eftersom makrillen har ofantligt stora förväntningar på att han ska åka tåg, eller åtminstone att det ska komma ett tåg. När jag frågat honom om vad han vill vara, så har han tittat på mig som om jag vore dum i huvudet och sagt att han måste vara tåg. Som i Chuggington (eller "chaggekorv" som han anser att det uttalas). Fattar jag väl. Så jag är en smula nervös för hur detta första luciatåg ska gå. För min lille makrill kommer inte att vara något tåg. För det mäktade jag inte med att fixa. Han får bli en hederlig pepparkaksgubbe. Eller nåt.

Jag återanvänder ett par bruna velourmuddisar, som snart är urvuxna och en aning för tajta. Till det har jag sytt en tröja med pingvinärm i brun stjärnvelour från JNY. Den är för stor så den funkar nog även nästa år... Men eftersom inte färgen på tröjan matchar med färgen på brallorna så sydde jag även en baggy fyrkantsmössa i samma nyans. Ja, för det har jag hört är senaste trenden bland pepparkaksgubbarna.

Håller mina tummar hårt att makrillen går med att på att ta på sig denna utstyrsel och att det inte blir alltför många tårar av besvikelse över uteblivet tåg...


5 kommentarer:

 1. Typisk konduktörsoutfit ;-) Barn tar en verkligen på orden - vet inte hur många gånger jag sagt "spring och..". Ja, barnen springer och jag ropar "nej, GÅ" :-) Makrillen kommer iallafall vara snyggaste gubben i morgon!

  SvaraRadera
 2. Håller mina tummar för tåget! En söt pepparkaka blir Makrillen hur som helst.
  Fler får?

  SvaraRadera
 3. Och så vill vi ju självklart ha en bild med makrillen i pepparkakskläderna!

  /Moster-som-har-tråkigt-på-jobbet-och-surfar-istället

  SvaraRadera
 4. Härligt! Hoppas allt gick bra? Jättehärligt set iaf!

  SvaraRadera