Välkommen!

31 december 2011

Filtar till Epla

Att sy filtar med bandkantaren på min CP är en fröjd. Just nu fungerar vi väldigt bra ihop och det blir så fint resultat. Den blå molnfilten syddes färdigt innan jul, men har legat obloggad. Den har en framsida i interlock och baksida i röd velour. Den med Hej sa Petronella har framsidan legat utklippt ett bra tag, men jag har inte hittat någon passande baksida. Nu valde jag brun stretchfrotté och det blev riktigt lyckat. Den är lite tunnare än de filtarna med velour/interlock, men har en härlig tyngd ändå och känns sval och följsam. Min favorit är dock Karamell-filten, den med turkos moln på framsidan och cerise velour på baksidan. Den har legat tillklippt väldigt länge eftersom jag inte kunde bestämma mig för färg på kantband. Till sist föll valet på gult vilket blev härligt karamelligt - en filt man blir glad av! Kanske blir den svårsåld när den är så färggrann, men jag hoppas att någon blir lika förtjust i den som jag.
Material: 
Molninterlock från JNY, röd velour från Jofotex, cerise velour från Tygpyssling, Hej sa Petronella från Liandlo, brun stretchfrotté från Jofotex. Interlock till kantband från Jofotex och JNY.

Sämst: 
Att en del saker ligger till sig alldeles för länge innan jag tar tag i dem och gör dem färdigt. Lathet? Nja, det vet jag inte om jag skulle kalla det, men oförmåga att ta tag och slutföra det jag påbörjat, ja. Det var den där beställningen med djungelfiltar som fick lite fart på mig den här gången. Tur det.

Bäst:
Baksidan på dessa filtar är minst lika snygga som framsidan. Jag blir så glad av att kunna sy så fina filtar att jag helst skulle vilja behålla dem själv allihop. Sist men inte minst att våra barn har lyckats sova till halv sju, sju varje morgon sedan vi kom hem från julfirandet i Småland. Me like, säger jag bara. Det är ju hur skönt som helst att slippa gå upp klockan halv sex!

6 kommentarer:

 1. Fina filtar! Kommer säkert att hitta bra hem!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det funkar så bra! Är också sugen på att testa det när min bandkantare och jag väl lärt känna varandra ännu lite bättre.

  SvaraRadera
 3. Va fin karamellfilt. Har ju redan handlat fina djungelfilten annars hade den varit en kandidat till oss ;)

  SvaraRadera
 4. Såå härliga, favoriten blev hej, sa Petronella:) sömn är bra underskattat;) kram

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara filtar. Vad mycket fina saker du gör!

  SvaraRadera