Välkommen!

18 november 2011

Nedtonad makrill

Vad har hänt med mig?! På sistone har jag börjat vara noga med att matcha barnens över- och underdelar, jag har syskonmatchat dem och jag har börjat tycka att det är snyggt med nedtonade plagg som inte skriker "här är jag!". Jag som tidigare gillat när det är lite galet och färgglatt och som tyckt att syskonmatchning är too much... Kanske har den största hatifnatt-glädjen över att kunna sy i vilka mönstrade tyger som helst lagt sig. Och det är skönt när det blir lite lugnare för ögonen. Jag blev i alla fall väldigt nöjd med dem. De går att använda till de flesta mönstrade tröjor i byrån. Benen ser visst olika långa ut, men så är naturligtvis inte fallet :)Mönster: 
Eget, stl 98+

Material: 
Mörkblå college och grå muddväv från SoS. Grå tråd från Bibbis.

Sämst: 
Att jag inte hann fota brallorna när de var nysydda. I brist på rena brallor i byrån sydde jag dem nämligen kvällen innan vi skulle åka till min syster i Göteborg. På denna bild är de tvättade en gång (jag strök dem faktiskt för att de skulle bli någorlunda snygga på bild...)

Bäst:
Att vår källarrenovering går framåt igen (vågar knappt säga det...). Nu har vi gjutit golv ovanpå värmeslingorna. Vilken glädje att inte behöva hoppa över "vallgravarna" varje gång man ska tvätta!! Det känns ju nästan fräscht att gå ner där nu ;) Nu väntar vi på klinker. Jag försöker att få bort så mycket gammal tapet som möjligt så att det går att måla väggarna i blivande syrum och tv-rum. Tar tid...

2 kommentarer:

  1. Tycker det är det fina med att sy själv, man kan ju ha både nedtonat å färgglatt :-) Å väldigt smidigt att ha byxor som passar till många tröjor dessutom. Snygga!

    SvaraRadera
  2. Snygga byxor! Också de andra färgvarianaterna du sytt är fina :-)

    SvaraRadera