Välkommen!

29 september 2011

Glimt från min barndom

För ett tag sedan lyckades jag lägga vantarna på en bit tyg som jag suktat efter länge - gissa om jag var lycklig! Tyget kommer från ett gammalt påslakan så visst, det är lite blekt i färgerna, men hur mjukt och skönt som helst. Jag har gått och klappat på det sedan det kom hem till mig och tänkt på vad jag skulle göra med det. En klänning till snultran kändes som ett ganska självklart alternativ. Jag har ändrat mitt mönster så att kjolen är lite mer klockad. Snultran är rätt bred om blöjrumpan :) Som foder valde jag ett annat påslakan, ett brunvitrandigt som jag hittade på loppis för ett par veckor sedan. Brun plasttryckknapp som knäppning.Motivet får mig att tänka på min barndom, som jag själv tycker var idyllisk. Jag är uppvuxen på en vacker liten gård i Småland. Mina föräldrar hade får (pappa hade drömmar om att starta ett ullspinneri!) och jag tillbringade många timmar hos fåren, både i fårhuset och ute på ängen. Det hände att vi somnade med alla lammen runt omkring och PÅ oss. Vilken lycka för ett barn! Alla tackor och lamm hade namn, det var min storasyster som var en fena på det där med att komma på fina och originella namn till var och en. En ganska beundransvärd prestation med tanke på att vi hade över 50 får under vår och sommar - varje år!

7 kommentarer:

 1. Så fantastiskt fint tyg och så fantastiskt fin klänning! Förstår att du blev glad när du hittade tyget. Vad mysigt det låter att få växa upp med djur omkring sig.

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktig Bullerby-uppväxt! Ger mig lite ångest då vi bor mitt i betongdjungeln...snyft ;)
  Klänningen är hur som helst jättesöt, har också sett det tyget några gånger.

  SvaraRadera
 3. Underbart tyg och underbar uppväxt!
  Levde också bland djuren i Småland! :)

  SvaraRadera
 4. åh det där tyget är verkligen fantastiskt, grattis! & jättefin klänning!

  SvaraRadera
 5. Wow, vilket tyg! Jättesöt klänning!!

  SvaraRadera
 6. Tyget är helt klart en favorit. Jag och mina syskon hade det i våra sängar. Vi hade också får hemma, fast bara 2 stycken. De hette Nanna o Ville :)! Skön helg i sommarvärmen.

  SvaraRadera
 7. Riktigt söt! Bjud på en livebild! =)

  SvaraRadera