Välkommen!

6 juni 2011

Kjol och underhållning à la makrill

Idag har det varit tokvarmt här. Sydde en sommarkjol till mig igårkväll och den åkte på redan i morse - ostruken :) Sån är jag!

Blev i alla fall väldigt nöjd med kjolen som har bred mudd i midjan. Hade inget mönster på denna modell, men jag kikade och mätte på en klänning jag har här hemma och ritade ut mönsterdelar på känn. Det övre "fältet" hade kunnat vara lite tajtare, men det går ju dra ner kjolen så att mudden hamnar lite på höften så ser jag inte halvgravid ut... Provade att rynka med overlocken också och det var busenkelt. Goodbye rynktrådar!

Är väldigt förtjust i det här tyget som jag från början hade ganska många meter av. Nu har jag "bara" några kvar. Kan inte bestämma mig för om det är tantigt eller gardinigt - men det gör detsamma, jag gillar det ändå! Tror att jag fått det av A som stickar och syr under namnet farogsonn.

Eftersom kameradisplayen är helt kaputt så får man gissa sig fram till vilken bildkvalitet som kameran är inställd på. Den här gången drog jag en nitlott. Bildkvaliteten är inget vidare bra, men ni får hålla till godo. Var snälla och tänk även bort de bleka benen...


Och så visar jag en bild på lilla snultran som inte alls gillar värmen, det har varit väldigt gnälligt här hemma idag. Nu på eftermiddagen började det blåsa lite så då tog jag en promenad med vagnen för att se om jag kunde få henne att somna. Men tji fick jag, hon höll sig vaken under hela promenaden och en bra stund efter att vi kommit hem. Hon fick ligga kvar ute i trädgården och höll sig tyst ganska länge, vet inte om det var för att hon gillade att titta på ett av mina vagnshängen som jag hängt dit. 

7 kommentarer:

 1. Kjolen ser jättefin ut och inte gardinig i mina ögon ;)

  SvaraRadera
 2. Helt underbar kjol i såå fint tyg! Varken gardinigt eller tantigt, bara helt somrig och perfekt!! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin kjol! Tycker inte att den var varken gardinig eller tantig :)

  SvaraRadera
 4. Supersöt kjol, nä, inte är den tantig... bara snygg :).

  SvaraRadera
 5. For et utrolig fint skjørt!!
  Det likte jeg godt:)

  SvaraRadera
 6. tack för det!! jag använde den på förskolans sommarfest igår - kände mig somrig OCH relaxad!!

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Men du, hur rynkar man med OL? Jag är inte så haj på maskinerna...

  SvaraRadera