Välkommen!

23 januari 2011

Stooooor beställning

Strax efter nyår fick jag en, för mig, stor beställning - hela sex plagg i stl 80!!! Jag vet inte om det är till en pojke eller en flicka, men det känns som att det skulle kunna vara en liten kille. Det har varit jättekul att sy den här beställningen. Dels för att det var så många plagg, dels för att jag gillar beställarens val av färg- och tygkombinationer. Sedan fick jag anledning att fixa fler storlekar till mitt mönster till fuskomlottbodyn och så fick jag tummen ur att jobba fram ett bra hängslebrallmönster. Flera flugor i en smäll med andra ord.

Först ut visar jag ett par hängslebrallor i underbar brun Hilcovelour köpt från Tygpyssling. Dessa är jag speciellt nöjd med eftersom jag fick fria händer att välja tyg till applikationerna på knäna och färg på kantbanden. Valet föll på naturvit mudd och brunvitrandig interlock till stjärnorna. Tror att brallorna kan matcha fint till samtliga tre bodysar. Hoppas att beställaren också känner sig nöjd med detta val.Därefter två par muddisar. Brunvit smalrandig velour från Skroten och brunvita elefanter från Znok.Sist ut tre bodysar. En skulle vara en fuskomlott i det brunvita elefanttyget från Znok med lejongula kantband. Och så skulle den ha en applikation på bröstet - som jag valde att göra som ett hjärta.

De två andra bodysarna skulle vara kuvertmodell. Den ena skulle vara i tyger från JNYdesign. Grönvita ränder på kroppen och brunvita stjärnor på ärmarna.

Den andra bodyn skulle vara i uggletyget från Jofotex (med bruna ugglor). Till det skulle det vara gråblå kantband.27 kommentarer:

 1. Såå fint alltihop!
  impomerad av de fina färgkombinationerna! Din kund kommer bli supernöjd!

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken rolig beställning och vad fint du har sytt. Min favorit är ugglebodyn. Det är så fin färg på den mudden!

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är som tar din an så stora beställningar. Känns som om jag aldrig skulle hinna med en sån... Så fina plagg allihop men min favorit blir helt klart hängselbrallorna som är ursnygga! Känn dig nöjd och det måste bara beställaren också vara!

  SvaraRadera
 4. Jättefint alltihop. Härliga tyger och färgkombinationer.

  SvaraRadera
 5. Wow! Vilka kläder! Hur fina som helst!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara plagg! Färgerna funkar verkligen ihop, och modellerna är ursnygga!

  SvaraRadera
 7. Roligt med en stor beställning =) Jätte fina plagg allihopa, men jag bara älskar hängselbyxan!!

  SvaraRadera
 8. Vilken maffig beställning! Alla plagg är verkligen jättefina. Hoppas beställaren blir nöjd. Jag skulle blivit så glad för vilket av plaggen som helst.

  SvaraRadera
 9. Kul med så stor beställning! Alla plaggen är jättefina! Jag gillar särskilt hängselbyxorna och den grön/vit-randiga bodyn med stjärnor på ärmarna. Fräscha tyger i fina kombinationer!

  SvaraRadera
 10. Åh gud vad snyggt, helt i min smak, vill ha alltihop! =)

  SvaraRadera
 11. Så mycket fint på en och samma gång! Verkligen lyckade färgkombinationer :-)

  SvaraRadera
 12. Hon kan inte bli annat än nöjd! Får man härma hängslebyxorna;)?

  SvaraRadera
 13. Hej igen :) som svar på din fråga... Noel sover 2 timmar på eftermiddagen å en timma av dem brukar jag försöka jobba i syrummet lite:) snälla barn;) noel älskar att vara å leka i syrummet vet dock inte om jag uppskattar det lika mkt;)

  SvaraRadera
 14. När jag ser din beställning blir jag verkligen sugen på att ge mig på att sy i stretch. men det känns som att det skulle vara som att gå in i en helt ny värld. Två maskiner? Mer tyg? Får nog flytta till något större först...

  SvaraRadera
 15. Vad roligt! Vilken kollektion. Bra med basfärger, de håller om och om igen, men sen lite roliga detaljer och kantband.

  Det här lyckades du bra med. Kan tänka mig att det är kul med en beställning där man kan jobba lite med flera projekt samtidigt. De befruktar varann.

  SvaraRadera
 16. herrejösses, såå snyggt! brallorna var kungligt snygga med de applikationerna, i like A LOT!!!!

  SvaraRadera
 17. Kjempefine alle sammen! Første buksa var knallstilig;)

  SvaraRadera
 18. Oj så mycket snyggt! Alla plagg var i fina modeller och tyg och färgkombinationer! Beställaren kommer säkert att bli supernöjd!

  SvaraRadera
 19. men åh så underbara kläder! Speciellt gillar jag hängselbyxorna! Kunden blir säkert jättenöjd!

  SvaraRadera
 20. Guud vilka fina hängselbrallor! :D

  SvaraRadera
 21. Wow, så masse fint! Digger selebuksen, så kul:)

  SvaraRadera
 22. Alltså, behöver man en vanlig symaskin alls för att sy ett sådana där hängselbyxor? Har precis köpt en Huskylock men har lämnat tillbaka den vanliga symaskinen till svärföräldrarna. Bör jag köpa en vanlig?

  SvaraRadera
 23. Åååååå, jag tackar för all positiv respons - kul att ni gillar kläderna. Jag är själv väldigt nöjd ;)

  Mysmasken: jag skulle ALDRIG klara mig utan vanliga maskinen. Jag syr kantbanden och alla fållar med den. Och namnbanden. Och det mesta jag syr i vävda tyger syr jag på vanliga maskinen. Så jag skulle säga NEJ, du klarar dig inte enbart med en overlock om du vill sätta kantband på något.

  SvaraRadera
 24. Då ska jag sno tillbaka deras maskin ett tag till, tills jag köpt en egen :)

  SvaraRadera