Välkommen!

13 december 2010

Tröjor

Jag gillar när tröjor inte är för breda i sin passform. Dels tycker jag att tröjan sitter snyggare på, dels är det för att tröjan då passar även en storlek mindre - det blir helt enkelt en tröja att växa i. Ofta tycker jag att tröjor man köper i någon av de vanliga butikskedjorna, framför allt H&M, är alldeles för breda och korta i livet. Är det bara jag som tycker det?!

Tur att man kan sy själv :) Här är två tröjor i stl 86 i mitt egenritade mönster med smal passform. Jag anser att makrillen är normal i sin kroppsbyggnad, så modellen passar alltså jättebra på en smalis eller en "normalis". På en liten knubbis skulle passformen kanske bli lite för tajt, har dock inte provat...

Har blivit lite nykär i ugglorna från Jofotex :) Och så är ju brunt en sååååå snygg färg. I kombination med turkos och grönt blir det lagom färgglatt tycker jag. Dessa tröjor hamnar i makrillshopen.

4 kommentarer:

 1. Jättefin, och jag håller helt med dig! Min skrutt är lång å smal.... Hopplöst att hitta kläder som sitter bra!

  SvaraRadera
 2. Snyggt som alltid! De gräsgröna ärmarna till det bruna molntyget gillade jag skarpt! Ugglorna har jag inte, men har jag faktiskt precis gjort en beställning på Jofotex, så snart blir det uggleplagg hos mig med.

  Angående kuvertringning i halsen på bodies - jag säger som du - så länge det inte blir för öppet i halsen så är det nog görbra, dessvärre har jag bara erfarenhet av just såna som är för vida i halsen... Så jag måste ju med andra ord tacka ja till ditt erbjudande om mönster, så att jag får se hur bra de faktiskt kan vara. Det vore himla bra!

  SvaraRadera
 3. Fina tröjor bägge två! Håller med om att det är fint med tröjor som inte är så vida. Det var ett bra tag sedan jag köpte en tröja åt sonen och dessutom är han rätt bastant så jag vet inte om köpes är svåra att få i smal passform... Hur som helst håller jag med om att det är tur man kan sy själv både pga passform och pga att det finns så mycket trisa köpeskläder jfr med alla fina tyger man kan sy av:)

  SvaraRadera
 4. Härliga kombinationer! Å jag håller verkligen med om att köpetröjor många gånger är breda och korta, tur man nuförtiden kan sy själv :-)

  SvaraRadera